Tid i förändring

Lite lugnande besked när världen känns osäker

Förhoppningsvis har du röstat och sagt vad du tycker om en ny facklig organisation. Detta var en av de frågor vi lyfte på förra veckans styrelsemöte.

Vi hör från många medlemmar att man är orolig, fundersam och nyfiken på framtiden med just det vi röstade om. Den potentiella nya organisationen. Sveriges Lärare (och Studie- och yrkesvägledare!).

händer i luften

Publicerad Av

Vi har precis kommit ur en pandemi, och nu in i det här"

Kollega

Kan kännas som en stor och osäker förändring, särskilt i och med att världen ser ut som den gör just nu …

Men det är faktiskt inte första gången lärarfacken förändras – långt ifrån faktiskt! Dessutom kan man se det från flera håll, våra medlemmar verkar i allmänhet positiva till att vi tillsammans har en organisation för alla SYV:are och lärare, och inte i framtiden delas upp.

Även om vi kan bli lite oroliga kring hur saker kommer organiseras, nu innan något har påbörjats, så fick vi lite tydlighet från förbundsstyrelsen.

Tanken är att man inte sammansluter LF och LR direkt nu, utan man jobbar på sammanslutningen under ett par år. Vi kommer fram till 2024 jobba lite mer parallellt, och samarbeta och samköra mer och mer.

Vi i styrelsen funderade även på hur det blir med oss – den intresseförening som redan nu finns för SYV:are – och det har redan sagts att vi ska se till att ha antingen ett ”råd” eller en liknande förening för just SYV:s intresse även i framtiden. So don´t you worry! Vi ska fortsätta se till att vi som ofta blir lite bortglömda på en kant, inte blir det när det kommer till fackförbundet!

In other news:

Konferens kommer snart! Vi i styrelsen har även engagerat oss en del i att anordna en konferens, som du kanske redan hört om, särskilt om du råkar bo i Stockholms-området. Det är nämligen Stockholmsföreningen som har dragit för att konferensen ska bli till, och en från oss från styrelsen har tagit på sig ett stort lass. (Shoutout till Kristina Salenstedt Linder!) Den kommer handla om att jobba som vägledaren i ett tvärprofessionellt sammanhang, och det planeras för flera möjliga (mycket bra) föreläsare. Innehållsrikt men inte för långdraget 😉

Den kommer ske digitalt, en förmiddag, så du är välkommen vare sig du kommer från Kiruna eller Malmö!

Webbinarium, anmäl dig nu! Vill även flagga för det webbinarium som Johan Linder anordnar. Det kommer handla om den alumnenkät som skickats ut förra året. Kika i mejlboxen efter inbjudan.


Rebecka Lindström

Studie- och yrkesvägledare. Ledamot i intresseföreningen för studie- och yrkesvägledare.

Mejla