Recetas de Navidad

Julrecept

Här kommer ett förslag för att arbeta med instruerande texter med Jul-tema under december månad.

Inledning

1. Lyssna på programmet Misión: Cocinar Receta – Tortilla Española Länk till annan webbplats..

2. Skriv ut arbetsbladet här Länk till annan webbplats.. Det finns flera olika recept:

Beroende på nivå är det ett bra tillfälle att jobba med imperativ (uppmaning) samt referera till konjuktiv (negativ imperativ). Förklara hur man bygger imperativformen Länk till annan webbplats.. Be eleverna att stryka under verben i grundform, sedan fortsätt genom att de skriver dessa verb i imperativform. Prova använda samma meningar i negativ imperativ.

3. Visa minst tre videor för att få inspiration:

De flesta av mina elever har bestämt sig för att fokusera sig på efterrätter och vi gjorde följande:

Proyecto: Mi receta navideña favorita

Tillsammans med en kamrat, ta fram ditt favorit recept eller leta reda på ett recept som ni vill äta till jul och presentera det i form av en video där man kan se både bilder och höra era röster när ni förklarar allt på spanska.

Resultat

Några elever gjorde en presentation där de spelade in rösten med Screencastify Länk till annan webbplats. och andra passade på att laga mat på riktigt och det blev så här

Inspelade videor från eleverna är alltid bra för att undersöka deras strategi till att använda språk, hur de har använt stöd genom läsning samt vilka moment eleverna behöver träna mer på när det gäller uttal och grammatik. Dessutom är det jätteroligt att se deras utveckling och engagemang.

¡Feliz Navidad!

Sugerencias

Recetas de Navidad:

Christmas CC0 Pixabay


Rosana Månsson

Legitimerad lärare i spanska och engelska för högstadiet. Även behörig i portugisiska, franska och SVA. Tidigare ämnesspanare.

Mejla