Amar es...

Actividades para el Día de San Valentín

Inspirerad av serien Love is… av Kim Casali (1941-1997)länk till annan webbplats har jag gjort följande aktivitet för att uppmärksamma Alla Hjärtans Dag med mina elever. Jag har även spanat in några förslag för inspirera er att sprida ännu mer kärlek på skolan.

¿Qué es el amor para ti?

1# Prata med eleverna om Alla Hjärtans Dag i den spansktalande världlänk till annan webbplats. Vissa länder har samtidigt som Valentine’s Day, vissa firar vid andra tillfälle El Día de los Novios eller El Día del Amor y la Amistad som tillfaller i semptember eller juni.

2# Vad är kärlek? Vad säger en präst, en filosof och en biolog om kärlek? Läs artikeln här:

3# Titta på www.loveiscartoon.comlänk till annan webbplats och https://twitter.com/CHICODETERGENTElänk till annan webbplats för att få inspiration.

4# Skapa din egen gif-animation. Förslag: https://giphy.com/länk till annan webbplats eller https://imgur.comlänk till annan webbplats.

5# Tänk på upphovsrätt både när det gäller bild och videor när du använder dem. Skapa gärna presentationen med dina egna bilder

Otras actividades para el Día de San Valentín

1# Sprid kärlek med Google Teckningar/Ritningar. Klicka här!

2# Subjunctive Hearts - in time for Valentine's Day. Klicka här!

3# Presento y describo a mi Valentín. Klicka här!

4# Titta på videon och följ instruktionerna för att göra Alla Hjärtans Dags kort. Una tarjeta para tu compañero/a. https://www.youtube.com/watch?v=BH0NyECHUaElänk till annan webbplats

Ha en kärleksful dag!