Fotciencia - spanska vetenskaplig fototävling

Utställningen FOTCIENCIA har kommit till Sverige!

Besök den på Nya Karolinska i Solna. Den är grattis och det passar för skolbesök eller som privatperson. Den pågår under andra halvan av maj fram till 14 juni 2019 och har öppet på vardagar kl. 9:00 till 17:00..

Publicerad Av

Utställningen är arrangerad av Spanska Ambassaden (Red. Länken fungerar inte längre.) och Spanska Forskare Förening i Sverige - Asociación de Científicos Españoles en Suecia (ACES) (Red. Länken fungerar inte längre.). Tanken med FOTCIENCIA är att föra ut och integrera vetenskap och teknik i samhället genom fotokonst. Beskrivningarna av foton är på engelska men i katalogen är de på spanska.

Själv har jag tipsat några elever som är intresserade av naturkunskap och var på väg till Stockholm. Har man inte möjlighet att besöka utställningen kan man använda katalogen för att jobba på olika sätt när det passar. Till exempel, göra en tävling där eleverna röstar på bästa foto genom att skriva namn på foton. Man kan använda Google Formulär Länk till annan webbplats. eller Mentimeter Länk till annan webbplats. . Eller så kan man dela upp eleverna i olika grupper och be dem att välja ett foto för att beskriva och förklara efter förmåga. Man kan även leka gissa-foto leken där läraren beskriver ett foto och eleverna gissar vilket det handlar om. Ett bra tillfälle att samarbeta med NO och bild.

Katalog: https://www.fotciencia.es/Publico/Info/__Recursos/Catalogo_FOTCIENCIA15_B.pdf Länk till annan webbplats.


FOTCIENCIA

Nya Karolinska

Bioclinicum. Solnavägen 30, 4:e våning.

Mån-fre, kl. 9:00 – 17:00


Foto: La ciencia de la vida Länk till annan webbplats.

”FOTCIENCIA pretende acercar la ciencia y la tecnología a la sociedad a través de la fotografía científica con la edición de un catálogo y la producción de una exposición que visitará alrededor de una veintena de localidades de toda España.”

www.fotciencia.es Länk till annan webbplats.


Rosana Månsson

Legitimerad lärare i spanska och engelska för högstadiet. Även behörig i portugisiska, franska och SVA. Tidigare ämnesspanare.

Mejla