Språkolympiaden

En språk- och kulturtävling i moderna språk, modersmål, engelska och svenska för grund- och gymnasieskolor.

Vad sägs om en boost till eleverna med en språktävling där man har möjlighet att få pris på regionnivå (en pokal och en övernattning i Malmö) samt på riksnivå (en pokal, ett stipendium och ett diplom)? Sista anmälningsdag är den 22 januari.

Med syfte på att uppmuntra eleverna till att läsa moderna språk på högre nivå initierade spansklärarna 2007 International Language Competition Länk till annan webbplats. som är en språk- och kulturtävling i moderna språk, modersmål, engelska och svenska för grund- och gymnasieskolor.

Tävlingen handlar inte bara om språkstruktur utan även om historia, kultursaspekter och andra företeelser där målspråket talas. Allt startar med ett kvalprov via Internet. Proven i moderna språk består av fem delar: realia, ordförråd, grammatik, hörförståelse och interaktion. Proven i svenska består av tre delar: litteraturkunskap, grammatikkunskap och ordkunskap.

ILCompetions hemsida Länk till annan webbplats. hittar du instruktioner för registrering, information om reglerna, anmälan, avgiften och exempel på provet. Anmälan sker per språk och kategori oavsett hur många elever som deltar.

Nu gäller det att vila upp sig under julledigheten och sedan tagga upp inför en ny termin med en spännande och lärorik tävling.

”Los retos son lo que hacen la vida interesante, y superarlos es lo que hace que la vida tenga un significado.”

Anónimo


Rosana Månsson

Legitimerad lärare i spanska och engelska för högstadiet. Även behörig i portugisiska, franska och SVA. Tidigare ämnesspanare.

Mejla