¿Cómo protegerse del corona?

Covid-19 övningar på spanska

Här kommer några övningar som jag har gjort för att arbeta med ordförrådet på spanska som handlar om rekommendationer för att undvika spridningen av covid-19.

De första fyra övningarna skapade jag med https://learningapps.org/user/rosanamansson Länk till annan webbplats.. Eleverna kan träna på att läsa och lyssna. Programmet är kostnadsfritt och man kan skapa sina egna spel, lucktest, korsord etc. Det fungerar på mobilen och eleverna behöver inte logga in för att utföra övningarna. Den femte övningen är gjord med Google Docs och de sista två är bara kompletterande övningar.

Testa här:

5. ¿Cómo potegerse del Coronavirus? Länk till annan webbplats. Arbeta med verb först, speciellt imperativ/uppmaningar Länk till annan webbplats.. För att använda filen måste du kopiera den (arkiv - kopiera). På andra sidan finns det en öppen fråga om coronautbrottet där eleverna kan reflektera och skriva om sina känslor. Beroende på nivån kan de svara med en lite längre på spanska. Tänk på att det kan vara viktigt för eleverna skriva om sina känslor i den här speciella situationen.

https://docs.google.com/document/d/1B4BAvrc8Tn3WYfabB7yWtgNUlaOa0f40Qx1Mj3uegyw/edit#heading=h.wxt4stuxgxp3

”Es una crisis que estamos combatiendo y que vamos a vencer y superar.

Rey Felipe VI


Rosana Månsson

Legitimerad lärare i spanska och engelska för högstadiet. Även behörig i portugisiska, franska och SVA. Tidigare ämnesspanare.

Mejla