LearningApps - interaktiva och multimodala inlärningsmoduler

Komplettera ditt undervisningsscenario

LearningApps.org är ett gratis verktyg gjort för att stödja undervisnings- och inlärningsprocesser. Materialet är tillgängligt utan inloggningskrav. Du kan bädda in uppgifterna på din blogg eller plattform.

Här berättar jag mer om appen som jag gjorde övningar till inlägget ¿Cómo protegerse del corona? Covid-19 övningar på spanska Länk till annan webbplats.

LearningApps.org Länk till annan webbplats. är en enkel och icke-kommersiell Web 2.0-applikation utvecklad av den schweiziska ideella föreningen Verein LearningApps Interkativa Bausteine för att stödja undervisnings- och inlärningsprocesser. Materialet är tillgängligt utan inloggningskrav. Du kan bädda in uppgifterna på din blogg eller plattform.

Utnyttja det som redan finns

Det passar till olika ämnen och det finns en del material i olika språk. Vill man skapa eget material måste man skapa ett kostnadsfritt konto och logga in. Det finns även möjlighet att skapa olika klasser, men i så fall måste ni kolla upp med era IT-ansvarig om programmet passar till era skolas GDPR villkor. Enligt deras hemsida LearningApps.org behandlas personlig information konfidentiellt och vidarebefordrar inte någon personlig information till tredje part.

Enkelt att skapa

LearningApps är perfekt för att användas som komplement till dina lektioner. Förutom de klassiska spel som memory, hänga gubbe, korsord och para ihop finns det möjlighet att göra lucktexter med video, frågor till videor, tidslinje, flervalsfrågor, pussel och en blandning av olika typ av texter (ljud, video, text) på en sida.

Varje gång man vill skapa en ”app” (en modul) kan du se exempel på de befintliga och därmed kopiera mönstret så att det blir lättare att få struktur.

Titta på detta multimodala exempel:

Testa själv: https://learningapps.org/4248104 Länk till annan webbplats.

Tutorial: https://learningapps.org/tutorial.php Länk till annan webbplats.

Jag hoppas att du blir inspirerad till att skapa nya interaktiva moduler eller att använda dem som redan finns där.

//Rosana

”The aim is to collect reusable building blocks and make them available to everyone.”

www.learningapps.org Länk till annan webbplats.


Rosana Månsson

Legitimerad lärare i spanska och engelska för högstadiet. Även behörig i portugisiska, franska och SVA. Tidigare ämnesspanare.

Mejla