Quizlet och Quizlet Live

Så funkar det

Quizlet och Quizlet Live är det som jag tipsar mest om i olika sammanhang. Det kommer många frågor om hur det fungerar och här kommer en kort instruktion.

Quizlet kan användas i alla åldrar och i alla ämnen. Jag använder gratisversionen men det finns även en pro version som kostar. Jag tycker inte det är lönt att lägga pengar på det. Quizlet fungerar både på dator och iPad, dock med lite olika funktioner. Det jag visar i filmen nedan gäller dator.

Lägg in ämnesspecifika begrepp i Quizlet och låt eleverna träna på dessa i förväg, innan de kommer till lektionen, så de har en förförståelse. Eleven kan träna genom att se ordet, lyssna på ljudet och se bilden du har kopplat till.

Samarbeta med studiehandledaren och lägg in begreppen på elevernas modersmål. Det finns redan en del i exempelvis matematik där några lärare har lagt in begrepp på svenska till arabiska i matte osv..

Jag organiserar Quizlet på två sätt: dels har jag mitt eget konto där jag skickar ut länkar till olika ämnesområden de ska träna på dels har eleverna egna konton där de samlar ord och begrepp i olika ämnen.

Quizlet Live är en funktion där eleverna måste samarbeta. De arbetar i lag och måste prata med varandra då endast en elev har det rätta svaret på sin skärm. Se filmen så lär du dig hur du gör. Jag lovar att dina elever kommer att lära sig av det och att de kommer gilla det.

Filmen nedan är ca 10 minuter. Titta på den och pausa efterhand. Prova själv och tryck på play igen, pausa och prova så kommer du lära dig hur man gör med både Quizlet och Quizlet Live.

Lycka till!