Blood buzz i Åkersberga

VFU-praktik i praktiken

Då var första dagen avklarad och jag skriver detta med något spralliga fingrar, dagen har varit relativt lugn men också något omtumlande.

Publicerad Av

Detta beror på att jag plötsligt fått en annan lärarstudent att hänga med, inte mig emot men av diverse anledningar hade inte den informationen nått fram till mig. Nu finns möjligheter att bolla idéer med någon och ha halvklasser med mer fokuserat innehåll för eleverna, ballt! Annars har dagen varit fylld med ett par timmar observation och mer noggrann genomgång av lektionerna jag/vi kommer hålla (vi får möjlighet att bl. a. ha en serie av lektioner där sista delen är besöket av vår universitetslärare, fyfan vad rock and roll!).

Här har vi mina två lärarkumpaner, Madelene till vänster och Esmat till höger. Tillsammans blir vi ett riktigt dream team! Notera armbandsuret, har själv på mig en klocka just nu under praktiken för att förhoppningsvis förmedla en aura av ordning och reda, alla detaljer är viktiga :))

Observerade alltså min första lektion i morse och det var dags att se Madelene in action, visserligen inom ämnet svenska. Det var förstås intressant, och lugn var utan tvekan den rådande känslan i klassrummet; eleverna jobbade på med sina diskussions/argumenterade texter och jag kunde strosa runt relativt fritt och ställa frågor osv. De jag talade med var riktigt trevliga och fyllde mig med intressanta svar på mina frågor, en elev planerade till och med att bli kemilärare (snacka om att hitta dagens enhörning). Men framförallt, den lugna stämningen var jag fascinerad av - hur Madelene har lyckats med detta kräver helt klart en vidare analys från min sida, fortsatt rapportering lär komma inom ämnet!

"Midnatt råder, tyst det är i husen, tyst i husen..."

Ja, det är ofantligt skönt att ha kommit igång och mina lektionsplaneringar börjar få en mer konkret form. Imorgon blir det bl. a. ett personalmöte och mer observation, ögon, öron och anteckningsblock kommer alltså återigen vara framme i högsta hugg. Ett visst erkännande krävs, tröttheten har varit min värsta fiende idag och det beror främst på att dagarna i Bryssel inte direkt hade något "åtta-till-fem"-schema. Ivrigheten och glädjen fick driva min kropp idag, skulle rent av kalla det "blood buzz" - vilket osökt tar mig till dagens låt: https://www.youtube.com/watch?v=yfySK7CLEEg&feature=kp Länk till annan webbplats. - den här låten har ekat i mina öron otaliga gånger jag jobbat mig upp för rulltrapporna i tuben vid Stockholms universitet med tröttheten i ögonen.


Sebastian Forsman

Studerar till gymnasielärare i engelska och historia. Tidigare engagerad i LR Stud Stockholm.

Mejla