En såsig dag i djungeln

VFU-praktik i praktiken

Denna dag har varit rena söndagseftermiddagen (om den nu brukar vara lugn för er) om vi jämför med de två föregående dagarnas djungel-madness.

Publicerad Av

Kan börja med min observation av Christian och hans klass i internationella relationer, den blev något kort och "såsig" - blir lätt så när man observerar en trea i slutet av vårterminen och jag tror knappast jag behöver förklara varför för någon. Vissa hade restuppgifter kvar och jobbade "såsigt" med sina uppgifter, men som alltid är eleverna villiga att svara på alla mina frågor, jag gillar att ställa många frågor vad som är intressant och varför, vilket upplägg de gillar osv. för att själv kunna maximera mina egna lektioner.

Christian var förövrigt den trevligaste läraren jag träffat hittills, historia och samhällskunskap är ämnena han har läst (den dödliga kombinationen som jag gillar att kalla den, farligt många gymnasielärare som väljer historia och samhällskunskap liksom) och vi pratade länge om upplägg, rättning och aktivitet i klassrummet. Han visade mig också en A-inlämning om globalisering och W-O-W alltså jag blir lite rädd nästan, eleven var på universitetsnivå utan tvekan och kunde säkert mer om ämnet än mig.

Se där! Mitt gnat om skrivregler och struktur behövs alltså, skönt att veta ändå även om nyheten i sig såklart är trist

Den stora anledningen till dagens såsighet var förstås H.M. Konungens födelsedag, nä men allvarligt talat var det mösspåtagning för treorna på skolan. Stort mingel i glaskuben som jag visat i mina tidigare inlägg klockan 12:30 ungefär vilket avbröt många lektioner, även ettornas och tvåornas. Även eftermiddagen påverkades märkbart och jag och Esmat kikade lite grann på eventet som utspelade sig, sång och tal stod bland annat på schemat.

Men vi kavlade snabbt upp ärmarna och jobbade på med nästa veckas lektioner, kommer bli lektioner på måndag-onsdag så det är lite djungelvarning på det men nu har vi ju hela långhelgen på oss (kan jag ha skrivit något liknande förut? hihihi). Vi planerar att slänga in lite Game of Thrones/Song of Ice and Fire (om man inte ens har hört talats om serien/böckerna har man faktiskt nog levt i en grotta på riktigt) eftersom vi hörde att många elever nämnde det under gårdagens litteraturlektion. Creds till Esmat som faktiskt tänkte på det först om jag ska vara ärlig, tror det kommer bli jefligt bra faktiskt - ser fram emot elevernas reaktioner!

Vi ses hur som helst på måndag igen, för nu är det lååååånghelg! Ha det så latjo!

En lugn låt för en lugn dag: https://www.youtube.com/watch?v=mV8BrMDtOjY Länk till annan webbplats.


Sebastian Forsman

Studerar till gymnasielärare i engelska och historia. Tidigare engagerad i LR Stud Stockholm.

Mejla