Bestar och välfärd

VFU-praktik i praktiken

Denna dag började inte helt optimalt, jag har ett flertal gånger knappt undkommit med livet i behåll efter besök nere i The Mines of Moria, kopiatorrummet!  Men idag föll gruvan ihop och jag fick uppleva alla problem de två enorma kopiatorbestarna har att erbjuda.

Publicerad Av

Upplägget var förträffande simpelt: kopiera två omgångar papper som representerar två texter i tio upplagor. För det första är rummet galet litet och varmt så man känner ständigt pärlorna formas på pannan och pulsen stiga allteftersom, men som sagt var det bestarna som hade ballat ur helt.

Var ska man egentligen börja? bestarna klagade på papper, sliter och drar i alla pappersfack och jag ser fler papper än på den gamla goda tiden på Wall Street då börsmäklare skötte allt via papper. Lyckas till slut lösa det problemet genom att välja ett annat pappersfack, idiotisk inställning om något må jag tycka  - jag bryr mig inte varifrån papperna kommer ifrån, bara det blir utskrivet! Sen begick jag det fatala misstaget att välja häftning på slutet, häftena var förstås slut och att fylla på det facket är något jag inte ens vågar försöka prova. Det problemet gick inte att komma runt eller hoppa över så en best var alltså redan dräpt. Över till best nummer två som var sönderköad med andra lärares utskrifter, när jag väl fixade pappersproblemet bara öste det ut papper non-stop, något som inte gick att stoppa på en gång förstås.

OK, nu kanske jag får börja göra riktiga framsteg efter sisådär 10 minuter, men icke! Papper hade fastnat men det löste sig oväntat lätt. Dock hade jag så mycket att kopiera själv så det försvann några minuter till men jag blev klar till slut. Tack och lov var ingen annan lärare i kopiatorrummet - ni kanske tror att en lärare hade kunnat hjälpa mig? Dessa bestar låter sig inte tyglas och det har jag fått förklarat för mig otaliga gånger! Kanske är tur att rummet har en dörr med ett stort fönster med många förbipasserande, annars hade jag nästan dragit en Office Space (se detta underbara klipp för referens: https://www.youtube.com/watch?v=WsBB93IqJkE Länk till annan webbplats.).

Nog om det, nu till helgen och alla dess äventyr för oss i LR Stud Stockholm! Mycket som händer på en gång alltså och som jag redan nämnt ett flertal gånger ska jag och Sofie till Umeå på studerandefacklig kurs där vi bland annat kommer babbla om föreningens resa till Helsingfors, vi får dessutom förstärkning i form av Maria som också var med på resan :)) En något kortare resa blir det för Lina, Erika och Caroline som ska till välfärdsfestivalen på medborgarplatsen mellan 13:00-16:00. Där kommer de gotta sig i vårt nyinköpta partytält och Lina kommer även hålla tal klockan 15:50! All info om festivalen finns här: http://valfardskampanjen.se/lokalt/stockholm/ (Red. Länken fungerar inte längre.) Ni stockholmare borde ta er dit vetja!!

Här har vi vår lilla bebis, snart ska den in i hetluften och testas som partytält!

Jag får väl erkänna att dagens tema kanske inte var helt galet intressant (tro det eller ej, men alla mina dagar på praktiken är inte som en schlagerfestival!), men jag tänkte göra en fuling och  fortsätta blogga under helgen om det som händer uppe i Umeå - då ska ni få se på coola färgbilder och grejor!


Sebastian Forsman

Studerar till gymnasielärare i engelska och historia. Tidigare engagerad i LR Stud Stockholm.

Mejla