Back in business

VFU-praktik i praktiken

En något annorlunda dag har just utspelat sig och en fräck sammanfattning är att jag varit Tom Hanks i filmen The Terminal (ingen vidare film egentligen).

Publicerad Av

Allting började med ett uppvaknande på Stockholms centralstation, vilket i praktiken innebar att jag traskade runt nyvaken bland de alltid lika vilda folkmassorna på t-centralen (såg ärligt talat fler människor på centralen på 20 sekunder än under hela Umeåresan). Jag tar mig till sist till skolan, men hinner inte ens med ett snabbt pit stop till hemmet på vägen.

Man kan tro att detta inte spelar någon större roll, men i realiteten kommer jag till skolan och känner mig rätt jucky - äter dessutom min köpta frukost i lärarrummet vilket kändes konstigt bara det. Men det sista steget är att jag tillfälligt omvandlar handikapptoaletten till mitt badrum för att fräscha till mig, minen på eleven som väntade utanför när hon ser att jag bär på handduk och necessär... haha! Typ alla elever vet om att jag är lärarstudent så hon måste ju undrat: är han hemlös?! Läser man om det jag skrivit än så länge i detta inlägg finns det i och för sig mycket som pekar på det :))

Denna dramatenväska behövde jag också släpa runt på, priset man betalar för att bo "nära" kansliet :)) Vågar inte ta reda på vad den innehåller, kärnavfall? Rymdstenar?

Lektionsplanering var min syssla efter den något "Tom Hanksiga" morgonen (jag försöker få er att tänka på Tom Hanks när ni tänker på mig, man är ju inte dum!) och jag har analyserat och rotat bland en satans massa dikter. För imorgon ska mina treor bli bildade på riktigt - jag försöker egentligen motarbeta snobbigheten och andra fördomsfulla tankar om poesi, för poesi är chillat, casual, soft, swaggigt, YOLO, ok nu gick jag för långt, men ni är hajar som hajar, eller hur? (Hajar som hajar är förövrigt den ballaste översättningen av en filmtitel någonsin, filmen heter ju Shark Tale på engelska).

Nästa måndag däremot kommer det hända något monumentalt häftigt, och det är att jag ÄNTLIGEN får ha en helt fri lektion helt SJÄLV. Tidigare har min handledare bestämt temat eller så har jag och Esmat delat på lektioner (förutom en gång) - eleverna kommer inte ha mig någon mer gång så jag behöver inte ens ge dom en läxa. Kort sagt, jag har OÄNDLIGA möjligheter att skapa en riktig fräsarlektion, har inte tänkt ut allting än men det kommer bli livat - det kan jag lova!


Sebastian Forsman

Studerar till gymnasielärare i engelska och historia. Tidigare engagerad i LR Stud Stockholm.

Mejla