Slutspurten

VFU-praktik i praktiken

Då börjar det faktiskt närma sig, det är i detta fall både besöket /trepartssamtalet av "min" universitetslärare och slutet på praktiken.

Publicerad Av

Både dagen för besöket och sista dagen på praktiken kommer förstås få sina egna maffia blogginlägg, men det känns lite pirrigt tycker jag. Besöket är så kompakt och samtidigt avgörande, jag kommer ha en lektion i ungefär 55 minuter med en klass som är... inte alltid "helt samarbetsvilliga" om jag ska använda snälla ord och ämnet litteratur är inte min starkaste sida. Men samtidigt, så ÄR det bara och jag får väl se det positiva i att bli utmanad - och samtidigt kan jag inte ha inställningen att allting hänger på dessa 55 minuter.

Besöket och trepartssamtalet är på tisdag, men praktiken slutar på torsdag. Inget konstigt med det egentligen men eftersom jag inte kommer hålla någon lektion efter tisdagen blir därmed onsdagen och torsdagen lite "hängiga" eller vad man ska säga. Lite synd att man inte får ha i alla fall en sista lektion efter sin formativa bedömning på trepartssamtalet. Sen blir man lite ledsen ändå, praktiken är trots allt väldigt snart slut - blä!

Ojdå ,vad negativ bloggen blev helt plötsligt men nu vänder vi på steken! På måndag ska jag ha min språkolympiad och det kommer bli awesome alltså, har fått grönt ljus av min handledare på (är det grönt ljus på eller för? Tur att svenska inte är något av mina ämnen, haha) mina idéer och nu ska endast finslipning göras och priser införskaffas. Nämnde "pirrigheten" tidigare i inlägget, men nu är det en riktigt positiv pirrighet - vill bara att det ska bli måndag så jag kan ha den här lektionen nu! Har mer eller mindre dansat runt i lärarrummet när bitarna började falla på plats, hoppas verkligen inte att den här känslan försvinner med åren :))

Tror ni den här snubben är nervös inför sin spurt? (att kalla Usain Bolt för en snubbe är kanske något udda, eventuellt ännu mer udda att påpeka det också!)

Ja, det är en del som ska göras, framförallt inför besöket på tisdag tack vare den helvetiska VFU-portföljen - självvärdering hit och reflektioner dit. Nåja, portföljen har trots allt ett syfte, jag ska ju faktiskt komma ihåg mina lektioner/observationer inför nästa och näst-nästa VFU. Men det är nära nu, jag kan se mållinjen och det är (som alltid) dags att sluta på topp - två PERFEKTA lektioner från min sida är vad jag har som mål och jag har bestämt mig för att det ska bli så. Farten ska alltså vara som högst vid mållinjen!

Hur som helst, jag önskar er en fet helg (vädret kommer bjuda på olympisk hetta) och vi ses helt enkelt igen på måndag!


Sebastian Forsman

Studerar till gymnasielärare i engelska och historia. Tidigare engagerad i LR Stud Stockholm.

Mejla