Har du lite tid över?

VFU-praktik i praktiken

Dagar som denna är alltid roliga att uppleva, hade egentligen tänkt att varva ner och skriva ned allt det eviga reflekterandet i min VFU-portfölj (man blir ju aldrig färdig...) - tanken var att ha min första chillade dag på rätt länge nu. Men sen kommer någon och frågar: "har du lite tid över?"

.. och jag kan inte låta bli att säga JA för man blir så värst nyfiken, detta startade en chain of events som helt förändrade denna dag till ett ducktales-äventyr-light (den referensen vittnar lite om min ålder tror jag). Först blir jag provvakt under förmiddagen vilket kanske inte är den mest spännande sysslan här i världen men för mig var det första gången. Försöker få lite gjort på min laptop samtidigt, men knapptryckandet ekar i den annars så tysta salen så jag försöker klicka försiktigt men då nyser jag förstås istället som en äkta långben, typiskt!

Annars flög tankarna iväg lite under min tid som provvakt: ska man försöka se seriös ut? Eller förresten, det är nog ingen som tänker på det. Vad ska man säga när de lämnar in sitt prov? "Åh, ser bra ut!" - nää det var lite väl flummigt, men att bara säga "tack" känns trist. Eller när en elev frågade om han fick gå på toa, jag hade tänkt säga endast "javisst" men så kunde jag inte låta bli att tillägga: "men skynda dig gärna" - något som skapade en del flin. Nåja, det gick väl OK men det är svårt att vara tyst så länge i sträck tycker jag.

Blev utbytt framåt lunchen och då råkar jag träffa på en engelskalärare som ska ha muntliga nationella prov för English 5 efter lunch - här ser jag en chans att göra en riktigt najs observation! Fick därmed äntligen chansen att höra English 5 elever prata engelska mer fokuserat och under en längre tid. Det var ballt att höra dessa elever försöka hålla en konversation under 15 minuter, lustigt att många av dem är så oroliga över uttal när det egentligen inte alls är något problem. De var förvånansvärt bra alla grupper, Mary Anne har definitivt lyckats med det hon sysslar med! Fick se slutet av Slumdog Millionaire under lektionen också, bra rulle det där, vågar man säga att den är en klassiker? :))

Då var klockan plötsligt 15:30 och skolan började varva ner och jag konstaterar att jag inte gjort något av det jag tänkte göra egentligen, men vem bryr sig? (min universitetslärare troligtvis, men jag har ju imorgon på mig att reflektera också!) Idag rycktes jag med i det dagliga äventyret man kan kalla skolan, och skoj var det!

Sista dagen imorgon alltså, både för min VFU och därmed denna blogg. Blir väl ett oroande långt inlägg då om ditten och datten, blir säkerligen lite mer bilder då också för den som är nyfiken av sig.