Det går som på räls för LR Stud Linköping

Våren är äntligen här och med sommaren runt hörnet är LR Stud Linköping i full gång med sitt fackliga arbete i en supertaggad ny stor styrelse på hela tio personer.

Publicerad Av

LR Stud Linköping har både gamla och nya ansikten i sin styrelse. En av de nya är Tilda Kalle som studerar till ämneslärare i svenska och historia och är sekreterare i den nyvalda styrelsen.

- Jag har genom konventet redan hunnit lära mig mycket om hur vi som lokalförening är med och påverkar de beslut som tas i förbundet och har samtidigt lärt känna många nya människor, som man annars kanske inte fått kontakt med, säger Tilda.

För några veckor sedan åkte delar av styrelsen till Stockholm för att delta i studentmästerskapen i offentlig sektor på Framtidsmässan. De utkämpade en värdig fajt, och lyckades till sist kamma hem förstapris i en final ledd av Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

-Det bästa med förstaplatsen var att vinna en läsplatta och att vi ska få åka på ett studiebesök på riksdagen, men näst bäst var ändå att få ta en selfie med Fredrik och Kristian, säger Fredrik Bergkvist, suppleant i LR Stud Linköping.

Förutom att vinna tävlingar sysslar styrelsen med en hel del andra viktiga saker i sitt mer vardagliga arbete. De har bland annat valt att den närmsta tiden lägga mycket fokus på en fråga som ligger dem alla varmt om hjärtat: normkritik. De anser det vara viktigt att normer uppmärksammas och även ifrågasätts. Det här arbetet kommer de att göra bland annat genom att anordna en workshop för studenterna under den kommande regnbågsveckan, Regnbågs-P, på Linköpings universitet. De kommer att diskutera normer och göra några övningar för att hjälpas åt att tänka mer normkritiskt, vilket de gör med utgångspunkt i LR Studs broschyr "Det öppna klassrummet".
Styrelsen har även börjat planera för hösten och hur LR Stud Linköping på bästa sätt ska kunna motta de nya studenterna och få dem att engagera sig i sin utbildning och därigenom också sitt framtida yrke.


Sebastian Forsman

Studerar till gymnasielärare i engelska och historia. Tidigare engagerad i LR Stud Stockholm.

Mejla