Mot Bokmässan

Har ni som jag upplevt att utrymmet, både i tid och pengar, för kvalificerad fortbildning krympt? Jag är väldigt glad över att jag fortfarande får möjlighet att delta i fortbildning som Bok&Bibliotek. Programmet är digert och jag ser fram emot flera av punkterna.

Publicerad Av

Mitt första "får inte missa" går till paneldebatten Vem skriver de öppna lärresurserna Länk till annan webbplats. i morgon torsdag kl 14. Jag gläder mig åt att man ger de viktiga öppna lärresurserna en egen programpunkt och extra glad är jag åt att den så kloka Anna Ekström är med och ger ett skolverksperspektiv på denna så viktiga fråga. Lennart Guldbrandsson är en insatt wikipedian och han kan säkert ge även mig nya infallsvinklar. Att även läromedelsföretag är med och diskuterar bör kunna ge diskussionen en extra twist! Så jag hoppas verkligen att jag möter många kollegor i publiken till denna paneldebatt!

För mig är möjligheterna med OER Länk till annan webbplats.:s nästa stora utmaning. Jag hoppas återkomma till ämnet framöver. Så länge får ni gärna titta in på MOOC:en om Weimarrepubliken Länk till annan webbplats., och om ni vill får ni gärna vara med och bidra!


På rätt spår

Vill passa på att tipsa också om mitt eget föredrag på Bok&Bibliotek på fredag kl 12.30 på Digitala Torget Länk till annan webbplats. som handlar just om interaktivt läsande i kombination med skrivande. Ses vi där?

Vill också passa på att gratulera finalisterna till årets Guldäpple Länk till annan webbplats.! Ulrika Jonsons inspirerande arbete med IKT som verktyg för inkluderande undervisning imponerar, och jag beundrar hennes konsekventa arbete med läs- och skrivstrategier. Jag har också ofta fröjdat mig över Karin Nygårds framfart bland koderna - visst måste våra elever bli kodlitterata! Karins arbete belyser också hur viktigt det är att vi lär oss behärska skrivandets många språk i en digital värld. Om någon är nyfiken på MOOC:s och OER:s vill jag tipsa om nystartade projekt där svenska lärare samlas Länk till annan webbplats. för att skapa gemensamma lärresurser, du kan vara med redan idag!


Ylva Pettersson

Legitimerad lärare i kulturhistoria, teater och historia på gymnasiet.

Mejla