Så skriver du ansökan som tar dig till intervjun

Du ser annonsen för drömjobbet och känner att den här tjänsten vill du verkligen ha. Nu gäller det bara att få till ett ansökningsbrev som tar dig till anställningsintervjun.

Uppdaterad

Tänk dig in i arbetsgivarens situation och lyft fram vad just du kan tillföra i jobbet, tipsar karriärrådgivarna Sara Tidala och Viveka Andersson. Många lärare och studie- och yrkesvägledare är ovana vid att sälja in sig själva och berätta varför arbetsgivaren ska välja just dem. Men med Sara och Vivekas tips blir det lättare att skriva en ansökan som sticker ut och väcker rektorns intresse.

Lägg tid på förarbetet

Läs annonsen noga och stryk under de kompetenser och egenskaper som efterfrågas. Det som stämmer på dig ska du sedan lyfta fram i ditt ansökningsbrev. Ta också reda på så mycket som möjligt om skolan.

– Ett bra tips är också att ringa rektorn innan du skriver din ansökan. Då får du mycket extrainformation som kan vara bra att känna till när du ska skräddarsy ditt brev för just den här tjänsten. Har du haft ett bra, konstruktivt samtal med rektorn så ökar du också dina chanser att komma på intervju, tipsar Viveka.

Väck intresse direkt

När du tagit reda på så mycket du kan om skolan och tjänsten är det dags att börja skriva. Börja med en trevlig, lockande rubrik i stil med ”Engagerad NO-lärare vill bidra till er pedagogik”. Skriv sedan en kort, intresseväckande inledning på 4–5 rader där du direkt berättar vad du kan bidra med.

– Gå rakt på sak, även om det känns ovant. Undvik pratiga inledningar av typen ”Hej, jag heter Anna Andersson, är lärare i svenska och bor i Malmö”. Fokusera i stället direkt på det du kan bidra med. ”Jag är en erfaren, legitimerad lärare i svenska som aktivt tar del i elevernas lärande” är mycket mer intressant för arbetsgivaren, säger Sara.

Lyft fram din kompetens

Efter att ha väckt läsarens intresse är det dags att förklara varför just du är rätt person för jobbet. Här har du stor nytta av ditt förarbete.

– Lyft tydligt fram på vilket sätt du passar för tjänsten och markera gärna nyckelord som ”kompetens inom …” och ”erfarenhet av …” med fet stil. Många gör misstaget att försöka få med hela sitt arbetsliv i brevet, men det gäller att sålla och bara ta med det som är mest relevant. Även rektorer har ont om tid, så hela brevet ska vara högst en luftigt skriven A4-sida, säger Sara.

För att din ansökan ska sticka ut måste du få fram vad som gör just dig speciell som till exempel svensklärare, jämfört med de andra som söker tjänsten. Är du inte van att framhålla dig själv så kan det kännas ”skrytigt”, men se det i stället som att du är tydlig och talar om vad du kan. Ett bra sätt att göra detta är att ge några konkreta exempel på hur du löst olika situationer i jobbet med gott resultat, så att arbetsgivaren får en tydlig bild av din kompetens och dina positiva egenskaper.

– Fokus i brevet ska vara vad du kan bidra med i tjänsten, men det är också viktigt att du berättar vad som lockar dig att söka just det här jobbet. Visa att du har ett genuint intresse för arbetsplatsen, till exempel genom att berätta att du delar skolans värderingar eller har följt skolans verksamhet, säger Viveka.

Ditt personliga brev behöver också kompletteras av ett cv där du samlar dina utbildningar och erfarenheter samt ger en tydlig bild av dina mål. Tips på hur du skriver ett bra cv hittar du här.

MEDLEMSFÖRMÅN

Ta hjälp av experterna

Sara Tidala och Viveka Andersson är karriärrådgivare och har hjälpt många av Lärarnas Riksförbunds medlemmar att komma vidare i arbetslivet. Som medlem kan du också få kostnadsfri rådgivning.

Du kan välja någon av följande tjänster:

  • Granskning av jobbansökan - Skicka in ditt personliga brev och CV och få utförlig skriftlig feedback tillbaka.
  • Intervjuträning - Förbered dig inför anställningsintervjun genom att träna med ett proffs.
  • Karriärrådgivning - En karriärrådgivare kan hjälpa dig att få bättre självinsikt, sätta upp tydliga mål och att formulera en utvecklingsplan.

Karin Sjödin

Skribent

Skicka e-post