Spara in medlemsavgiften med förmånliga försäkringar

Försäkringsdjungeln kan kännas snårig, men genom Lärarförsäkringar får du som är medlem i Lärarnas Riksförbund hjälp att vara rätt försäkrad till ett bra pris. Försäkringarna är till och med så förmånliga att du kan spara in hela din medlemsavgift jämfört med om du försäkrar dig någon annanstans.

Uppdaterad

När man börjar sitt första jobb är det mycket att tänka på, och att se över sitt försäkringsskydd kommer ofta långt ner på listan över saker att ta tag i. För att ingen ska gå ut i arbetslivet oförsäkrad får alla nyexaminerade medlemmar och alla nya yrkesverksamma medlemmar därför ett grundskydd av försäkringar via Lärarförsäkringar utan kostnad i tre månader. I grundskyddet ingår olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och hemförsäkring.

– Genom grundskyddet är du försäkrad för de vanligaste skadorna och sjukdomarna, och tack vare att vi har en stor medlemsgrupp kan vi ha väldigt förmånliga premier. Det gör att man kan tjäna in fackavgiften genom att teckna försäkringar genom oss kontra att teckna individuella försäkringar, berättar Sara Öster, kundtjänstchef på Lärarförsäkringar.

De allra flesta väljer att behålla sina försäkringar efter att de tre månaderna har löpt ut, och förutom bra villkor och låga premier finns det andra fördelar, berättar Sara.
– Att man automatiskt blir ansluten när man blir aktiv medlem är en fantastisk möjlighet eftersom man kommer in i försäkringen utan hälsoprövning. Man tänker ofta att man kan teckna försäkringar senare, men hälsodeklarationer är tuffa, och det händer ofta att man inte får teckna en försäkring även om man känner sig frisk.

Rätt försäkrad även som student och pensionär

Automatanslutningen till grundskyddet börjar när du blir yrkesaktiv, men bra försäkringar är självklart viktiga att ha redan under studietiden. Lärarförsäkringar har därför särskilda studentpaket och ungdomspaket för alla upp till 32 år. Även som Lärarförsäkringar, berättar Sara Öster.
– Till en låg avgift kan du stanna kvar i förbundet även när du har gått i pension, och du kan då också behålla ditt försäkringsskydd.

Eftersom medlemsavgiften är reducerad när du gått i pension blir det billigare att stanna kvar som medlem än att gå ur förbundet och teckna andra försäkringar.

Lärarförsäkringar ägs av Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet och drivs utan vinstintresse. De anställda på Lärarförsäkringar arbetar inte heller på provision. Det gör att du kan vara säker på att den du pratar med alltid har ditt bästa för ögonen.
– När du ringer oss går vi igenom vad du har för försäkringar och om du behöver komplettera med något, men också om det är någon försäkring som du inte längre behöver och som vi kan avsluta. Ta gärna vår hjälp med detta ungefär en gång om året. Ett samtal behöver inte ta mer än 3–4 minuter, och du behöver inte förbereda dig på något särskilt sätt. Många drar lite sig eftersom det kan kännas svårt med försäkringar, men det är därför vi finns och vill hjälpa dig, säger Sara Öster.

Sara Öster, Lärarförsäkringar


Karin Sjödin

Skribent

Skicka e-post