Fel ålder för nya jobbet

Anders Bryngelv sökte en ny tjänst som han tyckte verkade spännande. Han uppfyllde de krav som speci­ficerats i annonsen, och har lång erfarenhet från läraryrket. Men han fick ingen kallelse till intervju och började ana att något var fel.

Foto: Andreas Hillergren

Anders Bryngels sökte en ny lärartjänst. Han uppfyllde behörighetskraven och har dess­utom värdefulla erfarenheter från att ha arbetat som specialpedagog, vilket var en extra tillgång för den aktuella tjänsten.
– Jag hade både efterfrågad kompetens och viktiga erfarenheter. Därför tänkte jag att jag borde ha stora chanser att få jobbet, säger Anders.

”Jag fick ett ganska nonchalant svar och fick veta att jag inte var aktuell för intervju. Jag började fundera på om det kunde ha med min ålder att göra.”

Anders Bryngelv

Men efter att Anders hade skickat in sin ansökan blev det tyst. Ingenting från arbetsgivaren hördes , och under tiden sökte han andra jobb. Efter ett tag tyckte han att det var lite konstigt att han inte blev kallad till intervju, och eftersom han var mycket intresserad av tjänsten ringde han arbetsgivaren.
– Jag fick ett ganska nonchalant svar och fick veta att jag inte var aktuell för intervju. Jag började fundera på om det kunde ha med min ålder att göra. Jag är 64 år men har inga planer på att gå i pension inom den närmaste tiden. Tvärt om känner jag stort engagemang för mitt arbete och jag tror att jag har mycket att bidra med i form av kompetens och er­farenhet, säger Anders.

Anders funderade på om han hade blivit diskriminerad och begärde därför att få ta del av ansökningshandlingarna från de personer som hade blivit kallade till intervju. Två sökande hade kallats men en av dem kom aldrig till intervjun eftersom han hade fått en annan tjänst.

– De träffade alltså bara en person. Och det visade sig att den personen inte hade lika bred behörighet som jag, vilket var något som efterfrågades i annonsen.

Anders, som kände till diskriminerings­lagen, beslutade sig för att kontakta Lärarnas Riksförbund för att få höra vad man trodde om saken.

– Jag skickade in både mina egna och den andra personens ansökningshandlingar till Lärarnas Riksförbund och de tyckte precis som jag att det verkade röra sig om ålders­diskriminering.

Lärarnas Riksförbund påkallade därför en tvist och påbörjade förhandlingar med arbetsgivaren, som till slut höll med om att de hade förbigått Anders och erkände att det handlade om diskriminering. Anders kompenserades för detta genom ekonomisk ersättning.

– Jag fick bra stöd av LR genom hela den här processen, och det var oerhört skönt att de tog hand om allt åt mig. Det var ju inte så roligt att bli diskriminerad, men så här i efterhand är jag glad att jag inte jobbar hos den arbetsgivaren faktiskt, eftersom de inte skötte det särskilt snyggt.

Och Anders fick snart ett kvitto på att han var efterfrågad på arbetsmarknaden när han inom kort erbjöds en annan tjänst. Nu arbetar han som lärare i svenska som andra­språk på en skola i Klippan och trivs mycket bra med sitt nya jobb.

– Jag känner att jag har ett viktigt arbete. De här ensamkommande barnens situation är helt enkelt så behjärtansvärd att det inte går att låta bli att engagera sig i deras öden, berättar Anders.