Få koll på pensionen med experternas hjälp

Vill du få hjälp att se över dina pensionsval och säkra din framtida pension? Boka en kostnadsfri rådgivning med Lärarförsäkringars experter så får du råd utifrån just din situation.

Uppdaterad

– De flesta som bokar tid för rådgivning hos oss vill ta ett helhetsgrepp om sin pension och få en allmänt bättre koll på sin pension och sitt sparande, berättar Christian Olsson som arbetar som rådgivare på Lärarförsäkringar.

Lärarförsäkringars pensions- och sparanderådgivning är helt kostnadsfri för dig som är medlem i Lärarnas Riksförbund och tar ungefär 45 minuter. Under den tiden går du och rådgivaren igenom hur pensionssystemet fungerar och tittar på din allmänna pension och din tjänstepension. Du får bland annat hjälp att se vilka avgifter och risknivåer dina pensionsfonder har. Rådgivaren hjälper dig också att titta på ditt privata sparande och kan bland annat ge råd om vilka sparformer som kan passa dig.

Christian märker att många som hör av sig har dragit sig länge för att ta tag i sin pension och därför känner stor lättnad efter rådgivningen.
– Det är vanligt att man tycker att pension är tråkigt och svårt, och ofta ligger pensionen långt fram i tiden. Vi lever här och nu. Men i dag har vi som individer ett väldigt stort ansvar för att ta hand om våra pensioner. Du kommer kanske bara få ut 50 procent av lönen genom den allmänna pensionen och tjänstepensionen. Om du istället vill nå upp till 70–80 procent så blir det privata sparandet väldigt viktigt, och där hjälper vi gärna till.

Lärarförsäkringar kan även ge dig råd om annat än pensionssparande. Kanske vill du börja spara pengar till en bostadsinsats eller till barnen. Du kan också få hjälp att se över dina försäkringar, och alla råd utgår från din livssituation och ekonomi.
– Eftersom Lärarförsäkringar ägs av Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet så har vi inget vinstintresse. Det gör att vi kan ge råd helt och hållet med ditt bästa för ögonen. Motsvarande tjänst hos en oberoende aktör ”på stan” skulle kosta uppemot 2 500 kronor, men du får den kostnadsfritt genom ditt medlemskap. Ta hjälp med att se över din pension med ett par års mellanrum, för det här är något man inte kan släppa i dag.

MEDLEMSERBJUDANDE

Kostnadsfria pensionsråd

Pensions- och sparande­rådgivningen är en kostnads­fri medlemsförmån.

Rådgivningen genomförs på telefon och du bokar den på lararforsakringar.selänk till annan webbplats eller
via telefon 0771-21 09 09


Karin Sjödin

Skribent

Skicka e-post