Få koll på sparandet med kostnadsfri rådgivning

Vill du få bättre koll på din framtida pension och börja spara mer mål­medvetet? Ta hjälp av Lärarförsäkringars experter, så får du råd utifrån just din situation.

Uppdaterad

Lärarförsäkringars pensions- och sparanderådgivning är helt kostnadsfri för dig som är medlem i Lärarnas Riksförbund och tar ungefär 45 minuter att genomföra. Under den tiden går du och Lärarförsäkringars rådgivare igenom hur pensionssystemet fungerar och tittar på din allmänna pension och din tjänstepension. Du får bland annat hjälp med att se vilka avgifter och risknivåer dina pensionsfonder har.

– Många som hör av sig har dragit sig länge för att ta tag i sin pension. De känner därför stor lättnad efter rådgivningen, berättar Lärarförsäkringars pensionsrådgivare Christian Olsson.

– Det är vanligt att man tycker att pension är tråkigt och svårt, och ofta ligger pensionen långt fram i tiden. Vi lever här och nu. Men i dag har vi som individer ett väldigt stort ansvar för att ta hand om våra pensioner. Du kommer kanske bara få ut 50 procent av lönen genom den allmänna pensionen och tjänstepensionen. Om du i stället vill nå upp till 70–80 procent så blir det privata sparandet väldigt viktigt, och där hjälper vi gärna till.

”Många som hör av sig har dragit sig länge för att ta tag i sin pension. De känner därför stor lättnad efter rådgivningen.”

Christian Olsson

Lärarförsäkringar

Under rådgivningen kan du också få hjälp med att titta på ditt privata sparande och se vilka sparformer som passar dig. Kanske vill du börja spara pengar till en bostadsinsats eller till barnen. Du kan också få hjälp med att se över dina försäkringar, och alla råd utgår från din livssituation och ekonomi.

– Eftersom Lärarförsäkringar ägs av Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet så har vi inget vinstintresse. Det gör att vi kan ge råd helt och hållet med ditt bästa för ögonen. Motsvarande tjänst hos en oberoende aktör ”på stan” skulle kosta uppemot 2 500 kronor, men du får den kostnadsfritt genom ditt medlemskap. Ta hjälp med att se över din pension med ett par års mellanrum, för det här är något man inte kan släppa i dag, säger Christian Olsson.

En av de som tagit hjälp av Lärarförsäkringars pensions- och sparrådgivning är läraren Kerstin Malm.
– Jag rekommenderar detta till vänner och jag tycker det är fantastiskt att få den här möjligheten att en gång per år gå igenom min ekonomi och hur den kommer att se ut den dagen jag går i pension.

MEDLEMSERBJUDANDE

Kostnadsfri rådgivning

Pensions- och sparanderådgivningen, som genomförs på telefon, är en kostnadsfri medlemsförmån som du bokar via lararforsakringar.se. Länk till annan webbplats.

Lärarförsäkringar ägs av Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet och drivs utan vinst­intresse, för att du som medlem ska kunna teckna förmånliga försäkringar samt få rådgivning inom sparande och pension.

Christian Olsson är en av Lärarförsäkringars pensionsrådgivare.


Karin Sjödin

Skribent

Skicka e-post