Tre tips när du studerar på distans

Vässa din studieteknik och lyckas bättre

- Nu när vi alla studerar på distans, vilket vi har gjort ett tag, är det viktigt att lägga upp studierna så att det fungerar för dig, säger Johan Fridlund i LR Stud.
Här ger han tre tips på hur du kan levla upp dina distansstudier.

Uppdaterad

Sätt upp ett eget schema och delmål, bocka av målen och gör något annat en stund mellan målen.

  1. Ha självdisciplin och skapa en struktur. En struktur är A och O för att klara av studierna när man är hemma och det är då viktigt att kunna skärma av sig och inte börja med något annat vilket kan vara svårt. Stäng av telefonen och sociala medier! Sätt upp ett eget schema och delmål, bocka av målen och gör något annat en stund mellan målen.
  2. Var med en kompis! Även fast skolan är digital så betyder inte det att du inte har studiekompisar, boka en träff via online och snacka ihop er om uppgiften och hur ni tänker – stötta varandra och kom ihåg: Skratta också!
  3. Tänk! Att tänka är något vi gör hela tiden men fundera på Vad kan jag använda detta för i mitt kommande yrkesliv? Fundera medan du studerar en text men även hur kan den här distanstiden användas i ditt yrkesliv? Är detta ett sätt för att nå elever som sitter hemma? Är vi på väg mot att få en ny mer flexibel undervisning?


STUDENT

Lärarnas Riksförbunds studerandeförening

Är du student? På väg att bli lärare eller studie- och yrkesvägledare? Då kan du bli medlem i Lärarnas Riksförbunds studerandeförening. Ditt medlemskap är kostnadsfritt hela studietiden, och du får dessutom speciella erbjudanden och förmåner som riktar sig till dig som studerar. Du får bland annat stöd och råd när det är dags att söka jobb, informa­tion om din introduktionsperiod och vad du ska tänka på som ny i yrket.

Läs mer om alla fördelar


Maria Bohlin

Skribent

Skicka e-post