Ett öppet klassrum - nyckeln till frihet

Pride 2021

För textning, klicka på "CC" i nedre högra hörnet av filmen.

Uppdaterad

I samband med Stockholm Pride 2021 arrangerade Lärarnas Riksförbund webbinariet Ett öppet klassrum – nyckeln till frihet. Det handlar om vikten av att skolan är en plats där alla får samma möjlighet att forma, utveckla och uttrycka sin identitet. Medverkande: Sanna MacDonald, författare och föreläsare, Gösta Thioub, lärarstudent, samt Annika Sjödahl, lärare. Moderator: Robin Smith, lärare.


Medverkande

Sanna Mac Donald

Foto: Helena Kärrlander

Sanna Mac Donald är lärare, föreläsare och författare till romanerna Om allt vore annorlunda, Allt som en gång var och Ospårat samt medförfattare till antologin Normkritisk pedagogik – perspektiv, utmaningar och möjligheter. Hon har tidigare bloggat på LR-bloggen Det öppna klassrummet och brinner för likabehandlingsarbete och normkritik.

Gösta Thioub

Foto: Privat

Gösta Thioub är lärarstudent på Halmstad högskola och brinner för hbtq-frågor. Han har sedan 2018 gästföreläst om hbtq och livet som hiv-positiv på gymnasie­särskolan och för läkar­studenter vid Helsingborgs lasarett. Han har även varit engagerad i mentors­programmet för unga hiv-positiva vid Karolinska sjukhuset.

Annika Sjödahl

Annika Sjödahl är högstadielärare i svenska och engelska med över 20 års erfarenhet. Annika undervisar idag på Gröna Dalenskolan i Bålsta. Hon tilldelades det prestigefyllda Svensklärarpriset 2020. Som ämnesspanare skrev Annika en hel del om normkritik och hur skolans värdegrundsuppdrag kan förenas genom undervisningens innehåll.

Robin Smith

Robin Smith är gymnasielärare i svenska och engelska vid Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan, ledamot i förbundsstyrelsen för Lärarnas Riksförbund och har tidigare bloggat för förbundet i egenskap av ämnesspanare.