Löner och avtal

Ett attraktivt yrke – en spännande framtid

Vi arbetar hårt för dina villkor. Ett av våra viktigaste mål är att ständigt förbättra det som styr din yrkesvardag.

Din lön

Idag har lärare en individuell lönesättning. Det betyder att du har möjlighet att förhandla med din arbetsgivare om din lön. Det finns förstås flera saker som påverkar den: din befattning, din erfarenhet och givetvis marknaden. Din lön ska spegla dina arbetsuppgifter och hur kvalificerad du är för din roll. Vi hjälper dig genom att reda ut vad som gäller och stötta dig på olika sätt i din karriär och även i förhandlingar.

Din lön som lärare eller studie- och yrkesvägledare

Din lön som lärare eller studie- och yrkesvägledare

I Sverige har lärare och studie- och yrkesvägledare ett individuellt och differentierat lönesystem, och där det är arbetsgivaren som bestämmer din lön...

Läs mer
Vad gäller för din anställning?

Vad gäller för din anställning?

Här kan du läsa om vad som gäller för olika typer av anställningsformer, vad du ska tänka på innan du bestämmer dig för att tacka ja till en ny tjänst...

Läs mer

Ditt avtal — vårt arbete

Vi arbetar ständigt för att förbättra dina villkor och höja din lön – oavsett om du är lärare eller studie- och yrkesvägledare. Och oavsett om din anställning är inom kommunal, statlig eller privat sektor. Ett kollektivavtal reglerar dina rättigheter och skyldigheter när det kommer till exempelvis lön, arbetsbelastning, arbetsmiljö, kompetens och karriärsutveckling. Vi ser till att hålla dig informerad om det som rör ditt avtal och guidar dig i frågor kring lagar och regler i skolans värld.

Illustration på verktyg

Verktyg för dig

Ditt arbete som lärare eller studie- och yrkesvägledare underlättas förstås av struktur och kontroll. Vi ger dig en mängd verktyg som gör din vardag på jobbet betydligt enklare. Håll koll på din arbetstid, jämför din lön eller hitta nya spännande karriärvägar. Hos oss finns allt du behöver.