Vad gäller för din anställning?

Faktorerna som påverkar din tjänst

Här kan du läsa om vad som gäller för olika typer av anställningsformer, vad du ska tänka på innan du bestämmer dig för att tacka ja till en ny tjänst samt vilka lagar som berör anställningen.

Kolla kollektivavtalet!

Innan du skriver på ett nytt anställningsavtal ska du kontrollera vilket kollektivavtal som gäller och vilka villkor som tas upp.

Våra ombud kan hjälpa dig

Om du har frågor kring anställningsformer, provanställning, lön och annat som rör anställningsavtalet kan du kontakta Lärarnas Riksförbunds ombud.

Coronaviruset

Coronaviruset

Arbets­givaren kan beslut om att stänga av arbetstagare från arbetet, i syfte att förhindra och begränsa smittspridning. Läs om vad som gäller.

Information angående Coronavirus och avstängning på grund av smitta
Checklista inför anställning

Checklista inför anställning

Det är mycket du behöver tänka på innan du skriver under ditt nya anställningsavtal. Ta hjälp av Lärarnas Riksförbunds checklista när du pratar med di...

Läs mer
Anställningsavtal

Anställningsavtal

Anställningsavtalet är det som formellt och juridiskt reglerar din anställning. Det finns mycket att tänka på innan du skriver under.

Ditt anställningsavtal
Uppsägning

Uppsägning

När en anställning ska avslutas finns det regler och lagar att hålla sig till. Det är olika bestämmelser för arbetsgivare och för dig som är anställd....

Läs mer
Anställningsform

Anställningsform

Olika regler gäller för olika anställningsformer. Detta beskrivs i Lagen om anställningsskydd (LAS). Reglerna gäller både lärare och studie- och yrkes...

Läs mer
Måste du göra som chefen säger?

Måste du göra som chefen säger?

Vad har du egentligen för skyldighet att utföra de arbetsuppgifter som din chef ger dig? Som arbetstagare har du vissa skyldigheter som du inte kan ko...

Läs mer
Dags att söka jobb?

Dags att söka jobb?

Att hitta drömjobbet är inte det enklaste – men med kunskap och goda tips vill vi ge dig verktygen att lyckas hitta ditt nya jobb.

Hitta till ditt nya jobb

Mer inom ämnet