Lönestatistik

Kolla om du har rätt lön med hjälp av vår statistik

Lönestatistik ger dig en uppfattning om hur du själv ligger till löne­mässigt. Men använd statistiken smart, och kom ihåg att lönestatistik alltid släpar efter.

När du läser statistiken ska du ha i åtanke att den speglar läget vid den tidpunkt då underlaget samlades in. De absolut senaste siffrorna för löneläget i din kommun kan du få av ditt ombud.

Du som är medlem i Lärarnas Riksförbund har tillgång till olika verktyg för lönestatistik för att göra jämförelser om ditt löneläge, till exempel inför ett lönesamtal eller när du söker ett nytt jobb.

Årets viktigaste enkät - löneenkäten

Årets viktigaste enkät - löneenkäten

Ägna ett par minuter åt att fylla i löneenkäten så gör du en stor insats för dig själv och dina lärar- och SYV- kollegor inför nästa löneförhandling. ...

Läs mer
Lönekollen

Lönekollen

Lönestatistik i verktyget Lönekollen kan du ha nytta av inför exempelvis lönesamtalet, eller då du söker jobb hos en annan huvudman eller i annan komm...

Jämför din lön med andra
Saco LöneSök

Saco LöneSök

Du som är medlem i Lärarnas Riksförbund har tillgång till Saco LöneSök, ett verktyg för att göra jämförelser om ditt löneläge.

Databas med akademikerlöner
Min löneutveckling

Min löneutveckling

Här hittar du en jämförande graf som visar hur din lön utvecklats över tid i jämförelse med andra i din kommun, eller riket.

Hur ser din egen löneutveckling ut?

Lönestatistik från löneenkäten 2018

Du behöver logga in för att ta del av innehållet.