Lönestatistik

Kolla om du har rätt lön med hjälp av vår statistik

Lönestatistik ger dig en uppfattning om hur du själv ligger till löne­mässigt. Men använd statistiken smart, och kom ihåg att lönestatistik alltid släpar efter.

Du som är medlem i Lärarnas Riksförbund har tillgång till olika verktyg för lönestatistik för att göra jämförelser om ditt löneläge, till exempel inför ett lönesamtal eller när du söker ett nytt jobb. Här är några verktyg:


När du läser statistiken ska du ha i åtanke att den speglar läget vid den tidpunkt då underlaget samlades in. De absolut senaste siffrorna för löneläget i din kommun kan du få av ditt ombud.

Lönekollen

Lönekollen

Lönestatistik i verktyget Lönekollen kan du ha nytta av inför exempelvis lönesamtalet, eller då du söker jobb hos en annan huvudman eller i annan komm...

Jämför din lön med andra
Min löneutveckling

Min löneutveckling

Här hittar du en jämförande graf som visar hur din lön utvecklats över tid i jämförelse med andra medlemmar i din befattning, åldersgrupp, kommun och ...

Hur ser din egen löneutveckling ut?
Saco LöneSök

Saco LöneSök

Du som är medlem i Lärarnas Riksförbund har tillgång till Saco LöneSök, ett verktyg för att göra jämförelser om ditt löneläge.

Databas med akademikerlöner

Lönestatistik 2020 — svaren från senaste löneenkäten