Snart dags för pension? Planera och få ut mer pengar

Så fungerar medlemsförmånen Pensionsplanering

Många som närmar sig sextio börjar längta efter att få gå i pension, medan andra gärna vill fortsätta jobba lite längre än till 65. Men vilka blir konsekvenserna av ditt beslut egentligen? Du som är medlem kan vara lugn – du kan få kostnadsfri hjälp med din pensionsplanering via Lärarförsäkringar.

Planering för dig som närmar dig pensionsåldern

Kristin Sandberg arbetar på Lärar­försäk­ringar med tjänsten Pensions­planering Länk till annan webbplats. som är till för medlemmar som närmar sig pensions­åldern.

– Många som jag pratar med vill veta vilka de ekonomiska konsekvenserna blir om de går i pension tidigare än vid 65, eller hur mycket de tjänar på att jobba något år längre. Till­sammans loggar vi in på Min Pension Länk till annan webbplats. och tittar på hur ekonomin påverkas beroende på pensions­åldern för just den personen, berättar Kristin Sandberg.

Kristin Sandberg, rådgivare på Lärarförsäkringar

Rådgivningssamtal på telefon

I det rådgivande samtalet, som genomförs via telefon, går man även igenom vilka aktörer man behöver kontakta när man tänker sig att man ska gå i pension.

– Detta är särskilt viktigt om man vill jobba lite längre, berättar Kristin. Om man har haft många olika anställningar kan tjänste­pensionen vara fördelad på många olika aktörer. Alla dessa måste man kontakta om man ska jobba lite längre, annars betalas pengarna ut per automatik vid 65 års ålder.

– Vi går också igenom vilka försäkringar man har och vilka man kanske saknar, samt ser över vilka man behöver ha kvar och vilka man kan göra sig av med. Vi brukar också alltid tipsa medlemmarna om fördelarna med att fortsätta vara medlemmar i Lärarnas Riksförbund även efter att de har gått i pension, berättar Kristin.

Tjänsten är unik i sitt slag och kostnadsfri för dig som är medlem. Den kan göra stor ekonomisk skillnad för dig som är osäker på när du ska gå i pension.

”Många som jag pratar med vill veta vilka de ekonomiska konsekvenserna blir om de går i pension tidigare än vid 65, eller hur mycket de tjänar på att jobba något år längre.”

Kristin Sandberg, Lärarförsäkringar

Boka pensionsplanering!

För att boka pensionsplanering går du in på å lararforsakringar.se. Länk till annan webbplats.

Rabatter för dig som är senior

När du fyller 65 år så får du tillgång till ännu fler medlemsrabatter genom kortet Smart Senior.

Glad senior lärare

Mer inom ämnet


Uppdaterad