Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Villkor, regler och förmåner för dig med kollektivavtal

Broschyren Du och dina villkor reder ut grunderna för regler, lagar och avtal för dig som arbetar som lärare eller vägledare på en skola med kollektivavtal.

Du och dina villkor – en sammanfattning av regler och förmåner för dig som jobbar på skola med kollektivavtal

Vad i ditt arbetsliv regleras i lag och vad regleras i kollektivavtal? Vad är kollektivavtalet värt i reda pengar varje månad? Det är några av frågorna som besvaras i Du och dina villkor.

Vi går igenom anställningsformer, lärar­legitimation och vad som gäller vid sjukdom, VAB och föräldraledighet. Vi reder ut skillnaden mellan semester­anställning och ferie­anställning. Du får också svar på vad som gäller vid omplacering, tjänstledighet, övertid och mycket annat.

Vad är tjänstebegreppet? Vi förklarar vad en ”tjänst” innebär och vilka rättigheter och skyldigheter du har gentemot din arbetsgivare.

Du som läser Du och dina villkor på skärm kan använda direktlänkarna till mera läsning i texten. Länkarna finns också samlade här intill.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Anna Jändel-Holst

Sidan senast uppdaterad: 2018-12-03 14.31

Ansvarig redaktör för sidan: Maria Reuterskiöld

– Det står tydligt på Skolverkets hemsida att man inte får använda pengarna för att finansiera insatser som man redan genomför – ändå går hela två miljoner till att finansiera rektorstjänster som reda...