Sök Sök
Meny Meny

Logga in

#skolavtal18

Uppropet är överlämnat till SKL!

Idag överlämnade Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand och Lärarnas Riksförbunds Åsa Fahlén uppropet för #skolavltal18 till Sveriges kommuner och landsting, SKL. Vi har sagt det förr och säger det igen - vi vet vad skolan behöver och det är ett skolavtal som möjliggör lösningar på lärarbristen.

Tillsammans är vi 67 996 röster som samlas bakom kraven för #skolavtal18. Det är lärare, skolledare, studenter, studie- och yrkesvägledare, föräldrar och många fler som engagerar sig i skolans utveckling. Och vi vet att det inte finns någon genväg för att lösa de utmaningar vi står inför i svensk skola. Situationen kräver ett långsiktigt ansvarstagande och lyhördhet från politiker, både lokalt och nationellt.

Med 67 996 insamlade namn bakom våra krav, uppmanar vi SKL att ta ansvar. Ta ansvar för att lärare får bättre arbetsmiljö och för att det ska löna sig att gå en lärarutbildning. Skapa verklig skillnad för dagens och framtidens lärare. För att bli fler lärare behöver vi ett skolavtal som öppnar dörrar och inte stänger dem.

Vi har nu lämnat över våra röster till SKL och avslutar därför insamlingen av namn. Men än är det inte över. Vi fortsätter att driva på i förhandlingarna och vi kommer hålla dig uppdaterad om det fortsatta arbetet.

Det finns inga genvägar för att lösa lärarbristen. Och det håller 
67 996 personer med om. Satsa rätt nu, SKL!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Elisabeth Ollesdotter

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-05 13.56

Ansvarig redaktör för sidan: Maria Reuterskiöld