Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lön och lönesättning för dig som är lärare eller vägledare

Vilka olika typer av lön finns det? Hur kan jag påverka min lön? Vad kan facket hjälpa mig med? Ladda ned eller beställ broschyren Du och din lön så får du veta det mesta du behöver veta om lön och lönesättning.

Du och din lön – så fungerar lön och lönesättning för dig som är lärare eller vägledare

Visste du att din lön påverkas av tre olika, osynliga delar? En befattningsdel, en individuell del och en del som avgörs av marknaden. Om detta kan du läsa i Du och din lön, som också ger råd och stöd inför ditt lönesamtal och till dig som söker arbete och funderar på hur du ska tänka kring lön i samband med en anställningsintervju.

Vi berättar hur Lärarnas Riksförbund jobbar med frågor om lön, och hur vi som fackförbund kan hjälpa dig i lönefrågor.

Om du är lärare eller vägledare inom kommunal sektor eller på en friskola med Almegas friskoleavtal så hittar du information om hur kollektivavtalet reglerar lön och lönesättning på just din arbetsplats.

Du som läser Du och din lön på skärm kan använda direktlänkarna till mer information i texten. Länkarna finns också samlade härintill.

Du och din lön vänder sig till dig som är lärare, studie- och yrkes­väg­ledare eller ombud inom Lärarnas Riksförbund.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Johan Falk

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-21 13.07

”Både lärare och annan skolpersonal är ofta medvetna om vad det finns för behov, men resurserna finns alldeles för sällan. Så att göra en sån här skyndsam utredning är bra men då måste man också tills...