Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Var tjänar du bäst som lärare? Och vilken arbetsgivare ger dig minst?

Vilka arbetsgivare öppnar plånboken och satsar på lärarna i årets löneförhandlingar? Se resultatet här!

"Lärarbrist fortsätter öka, så nu är det hög tid att uppvärdera lärares löner. Vi ser att en del huvudmän har börjat satsa mer på lärarlönerna, men långt ifrån alla. Jag uppmanar alla huvudmän att ge sig in i lönekampen så att lärarna stannar kvar i yrket."
/Åsa Fahlén
Förbundsordförande, Lärarnas Riksförbund

De nya lönerna börjar bli klara, och vi kan nu se svart på vitt vilka arbetsgivare som satsar på lärare och vägledare. Hittills leder Gnosjö med i snitt 5,1 procent i löneökning. Skinnskatteberg ligger på bottenplats med endast 1,83 procents löneökning i snitt.

Sidan uppdateras löpande i takt med att fler kommuner blir klara med sina lönerevisioner och rapporterar in sina uppgifter. Var i listan hamnar din arbetsgivare? Följ Lönekampen här!

10 i topp: bäst löneutveckling i Gnosjö

Källa: Lärarnas Riksförbunds insamling av löneuppgifter. Löneutveckling mellan 2017 och 2018. I statistiken ingår grundskollärare, gymnasielärare och studie- och yrkesvägledare.

Gnosjö i topp. Vad säger ombudet?

David Thunborg, kommunombud LR i Gnosjö :
"Som ett led i en omvärldsbevakning gör kommunen en satsning på gymnasie- och SFI lärare. Man har gett extra till dessa grupper utan att någon annan grupp hamnar under märket. Man ger till alla men mer till en del. Det känns bra, även om vi anser att man borde satsa mer på studie- och yrkesvägledare samt lärare som bidrar till kontinuitet och stabilitet också, vilket vi har lyft."

10 i botten: sämst löneutveckling i Skinnskatteberg

Källa: Lärarnas Riksförbunds insamling av löneuppgifter. Löneutveckling mellan 2017 och 2018. I statistiken ingår både grundskollärare och gymnasielärare.

Karta: kommunerna med högst respektive lägst löneutveckling

De tio bästa kommunerna är grönmarkerade. De tio sämsta är rödmarkerade. Hur ska de med låg löneutveckling kunna locka till sig behöriga lärare?

Använder du Internet Explorer och har problem att se kartan? Här finns den som pdf »Dokumentfil .pdf

Lönerankningen 2018

Se 2018 års medellöner och löneutveckling för lärare och vägledare hos kommunerna. Vill du stanna kvar, eller får listan dig att börja söka nytt jobb?

Lönerankningen 2018 »

Högst och lägst medellöner: 8 000 skiljer toppen från botten

Se vilka fem kommuner som hittills har högst medellöner för lärare 2018 och vilka fem som har lägst. Det skiljer mer än 8 000 kronor mellan Nacka i toppen och Ludvika i botten.

Bästa och sämsta medellönerna 2018 »

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Johan Falk

Sidan senast uppdaterad: 2018-12-10 17.18

Ansvarig redaktör för sidan: Karin Sjödin