Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lönestatistik

Du som är medlem i Lärarnas Riksförbund har tillgång till Saco LöneSök som är ett verktyg för att göra jämförelser om ditt löneläge, till exempel inför ett lönesamtal eller när du söker ett nytt jobb.

Lönestatistiken ger dig en uppfattning om hur du själv ligger till lönemässigt. Du kan lägga in din egen lön i diagrammen och göra lönejämförelser.

Du kan du bland annat se på löneläget baserat på ålder, utbildning, examensår, kommun eller yrkesgrupp, samt jämföra nivåerna med andra Saco-medlemmars yrkesgrupper och utbildningar. Men kom ihåg att lönestatistik alltid släpar efter.

Ditt bidrag är viktigt — insamling för 2017 pågår

Nu pågår insamlingen av årets löneenkät. Statistikens kvalitet beror helt på hur många som svarar på enkäten. Det är därför av största vikt både för dig som individ och oss som kollektiv att du besvarar löneenkäten och därigenom bidrar till dess kvalitet.

Alla medlemmar som är registrerade som yrkesaktiva ska ha fått löneenkäten utskickad via mejl. Har du inte fått löneenkäten? Kontrollera då följande:

  • Kan utskicket ha hamnat i skräpposten? Utskicket kommer från en adress som heter LRno_reply…@mail.survey-xact.se.
  • Har du en gammal eller felaktig e-postadress registrerad i medlemsregistret? Gå då in på se/löneenkät och beställ en enkät till rätt e-postadress. Den nya e-postadressen registreras då samtidigt i medlemsregistret.

Använd statistiken smart

När du läser statistiken ska du ha i åtanke att den speglar läget vid den tidpunkt då underlaget samlades in. De absolut senaste siffrorna för löneläget i din kommun kan du få av ditt ombud.

Individuell lönestatistik

Min sida kan du som är medlem se utvecklingen av din individuella lön i förhållande till andra grupper.

Saco LöneSök

Löneläget i Saco LöneSök grundar sig på över 300 000 Saco-medlemmar och är Sveriges största databas för akademikerlöner

Logga in för att ta del av innehållet och länkar till Saco LöneSök.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Raul Bahamondez

Sidan senast uppdaterad: 2017-11-14 10.38