Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Föräldraledigheten påverkar din framtida pension

Tar du ut mycket föräldraledighet eller jobbar du deltid? Det påverkar inte bara hur mycket pengar du har i plånboken i dag. Det har också betydelse för din framtida pension, karriär och löneutveckling.

Saco har sammanställt en pensionsguide med svar på de viktigaste frågorna du bör ställa dig innan du bestämmer hur du ska ta ut din ledighet när du blir förälder.

Gå till pensionsguiden »

Pensionsguiden bygger på Sacos rapport Föräldraledighet och den framtida pensionen som går igenom vad som gäller enligt Föräldraledighetslagen, Diskrimineringslagen och Lagen om föräldraförsäkring samt sex av de vanligaste pensionsavtalen.

Mer läsning och tips för att undvika pensionsfällorna

Boken Dags att lägga pensionspusslet riktar sig särskilt till kvinnor och hjälper dig att planera din pension på bästa sätt. Boken Ta makten över din pension listar de vanligaste kvinnofällorna och hur du undviker dem. Du kan också ta hjälp av Lärarförsäkringars tjänst Pensionsplanering, som är kostnadsfri för dig som medlem i Lärarnas Riksförbund.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Per-Olof Sorsell

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-24 11.27

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg

Anmälningarna till arbetsmiljöverket som handlar om våld och hot i skolan har dubblerats på fem år. Studio Ett har gjort ett reportage om hur det kan se ut lärare. "Lärarna får inte alltid det stöd ...