Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Länkar om pension

Nyttiga sidor där du kan läsa mer om pension.

Collectum.se
Collectum är länken mellan tjänstemän som har tjänstepensionen ITP, arbetsgivarna som betalar pensionspremierna och försäkringsbolagen som förvaltar pensionerna.

Electum.se
Electum Pensionstjänst är en av tre valcentraler som administrerar valet av avgiftsbestämd ålderspension KAP-KL.

KPA
KPA förvaltar den kommunala tjänstepensionen. Kontakta KPA om du är kommunalt anställd och har frågor om din tjänstepension.

Lärarfonder.se
Lärarfonder ger dig, som är medlem och dina anhöriga, möjlighet att enkelt och till bra villkor planera för din pension. Med de tre Lärarfonderna kan du på ett enkelt sätt anpassa sparandet efter din ålder och placeringshorisont.

Lärarförsäkringar.se
Lärarförsäkringar hjälper dig som är medlem i Lärarnas Riksförbund med dina pensionsfrågor. Deras kundtjänst kan förklara hur pensionssystemet fungerar, vilka val som du står inför vad det gäller pensionen och vad som händer om du inte gör något val. Vill du ta ett helhetsgrepp om din pension och se över ditt behov av ett kompletterande sparande kan du få individuell rådgivning. Rådgivningen sker via telefon och tar cirka 45 minuter.

Minpension.se
Min Pension är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen, tillsammans ger de en samlad bild av din intjänade pension och värdet på denna samt möjlighet att göra individuella pensionsprognoser.

Mintrygghet.se
Är till för lärare, skolledare, eller studie- och yrkesvägledare - oavsett om du är anställd kommunalt, privat eller statligt. Sidan guidar genom regler och avtal som gäller och vem du ska kontakta för att få ersättning i olika situationer. Till exempel om du blir sjuk eller skadad, om du blir gravid, om du snart går i pension eller om du blir arbetslös.

OFR
OFR är en uppdragsstyrd förhandlingsorganisation för 14 fackförbund med medlemmar inom offentlig sektor, däribland Lärarnas Riksförbund. OFR arbetar bland annat med pension och försäkringar.

Pensionsvalet.se
Pensionsvalet informerar dig om de olika valmöjligheterna och administrerar de val som du gör. De förhåller sig neutrala till de olika försäkringsbolagen och ser till att dina pensionspengar förs över till det försäkringsbolag som du väljer.

Pensionsmyndigheten.se
Pensionsmyndigheten administrerar och betalar ut den allmänna pensionen. En ytterligare del av deras uppdrag är att ge generell och individuell information om pension så att pensionssparare ska ha möjlighet att förstå, förutse och påverka sin pension.

PTK:s Rådgivningstjänst
PTK förhandlar om pensioner och försäkringar samt informerar privatanställda tjänstemän med ITP om innehållet i dessa avtal.

SPV.se
Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. De ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 500 000 anställda och pensionärer och 400 arbetsgivare.

Valcentralen.se
En oberoende valcentral för stora och små pensionsavtal och till för att du ska kunna genomföra alla val till din tjänstepension på ett enkelt och smidigt sätt. De hanterar både kollektivavtalade tjänstepensioner och individuella.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Per-Olof Sorsell

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-21 11.01

Boka personlig rådgivning

Som medlem i Lärarnas Riksförbund kan du få personlig pensionsrådgivning genom Lärarförsäkringar eller Folksam.

Här berättat #ämnesspanare Kristina Rilbe om hur hon tillsammans med en kollega i Canada utformat en lektion och hur deras elever kommer att få utbyta bilder med varandra.