Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Snart dags för pension? Planera och få ut mer pengar

Många som närmar sig sextio börjar längta efter att få gå i pension, medan andra gärna vill fortsätta jobba lite längre än till 65. Men vilka blir konsekvenserna av ditt beslut egentligen? Du som är medlem kan vara lugn – du kan få kostnadsfri hjälp med din pensionsplanering via Lärarförsäkringar.

Kristin Sandberg

Kristin Sandberg arbetar på Lärar­försäkringar med tjänsten Pensionsplanering som är till för medlemmar som närmar sig pensionsåldern.

– Många som jag pratar med vill veta vilka de ekonomiska konsekvenserna blir om de går i pension tidigare än vid 65, eller hur mycket de tjänar på att jobba något år längre. Tillsammans loggar vi in på Min Pension och tittar på hur ekonomin påverkas beroende på pensionsåldern för just den personen, berättar Kristin Sandberg.

Rådgivningssamtal på telefon

I det rådgivande samtalet, som genomförs via telefon, går man även igenom vilka aktörer man behöver kontakta när man tänker sig att man ska gå i pension.

– Detta är särskilt viktigt om man vill jobba lite längre, berättar Kristin. Om man har haft många olika anställningar kan tjänste­pensionen vara fördelad på många olika aktörer. Alla dessa måste man kontakta om man ska jobba lite längre, annars betalas pengarna ut per automatik vid 65 års ålder.

– Vi går också igenom vilka försäkringar man har och vilka man kanske saknar, samt ser över vilka man behöver ha kvar och vilka man kan göra sig av med. Vi brukar också alltid tipsa medlemmarna om fördelarna med att fortsätta vara medlemmar i Lärarnas Riksförbund även efter att de har gått i pension, berättar Kristin.

Tjänsten är unik i sitt slag och kostnadsfri för dig som är medlem. Den kan göra stor ekonomisk skillnad för dig som är osäker på när du ska gå i pension.

Boka pensionsplanering

Ring Lärarförsäkringar på tel 0771-21 09 09 eller boka på lararforsakringar.se

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Per-Olof Sorsell

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-22 16.11

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg