Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +
Vänster Höger

Personlig pensionsrådgivning

Det är du själv som bäst avgör vem som ska förvalta din pension. Ett av de fondval som kan vara intressanta för dig som lärare är Lärarfonder,
som vi äger tillsammans med Lärarförbundet.

Lärarfonder har inget vinstintresse och har representanter från fackförbunden i sin styrelse. Till vår hjälp har vi ett placeringsråd som består av medlemmar inom förbunden.

Du gör valen för din pension

Pensionssystemet kan verka krångligt, och har du långt kvar till pensionen kan det kännas avlägset att börja planera för den.

Med det nuvarande pensionssystemet påverkar du själv hur en stor del av dina pensionspengar förvaltas, och det är därför viktigt att du gör aktiva och medvetna val så tidigt som möjligt.

För en lärare med en genomsnittlig månadslön kan det handla om cirka 15 000 kronor per år som du själv kan välja hur de ska placeras.Boka pensionsrådgivning

Som medlem i Lärarnas Riksförbund kan du få kostnadsfri pensionsrådgivning genom Lärarförsäkringar. Lärarförsäkringars verksamhet är en del av din medlemsservice och bedrivs utan vinstintresse.

Boka personlig pensionsrådgivning hos Lärarförsäkringar »

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Per-Olof Sorsell

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-05 13.04

”Vad har jag för mål?” Tanken dök upp under ett av #ämnesspanare Camilla Askebäck Diazs utvecklingssamtal. Efter det skrev hon sin första Bucketlist. Vad står det på din?