Logga in

- Anpassa textstorlek +

Almedalen 2015 - "Glädjande nog kan jag meddela att förra årets valfråga, skolan, fortfarande är het"

Ordförande Isak Skogstad skriver om LR Studs intensiva vecka i Almedalen. Bland annat seminarier, mingel och kampanjen #lärarebehöver stod på agendan.

En intensiv, fullspäckad och framförallt solig Almedalsvecka är nu avklarad. Politikerträffar, seminarier (videos på LRs seminarier hittar ni HÄR) och mingel stod på agendan för oss som åkte dit i egenskap av representanter för LR Stud. Vi genomförde även vår kampanj #lärarebehöver, där makthavare och politiker fick chansen att skriva vad de anser att lärare behöver för att göra ett bra jobb. Kampanjen gav oss många tillfällen att diskutera de frågor vi driver och lyssna till hur andra ser på läraryrket samt skolan och vi fick goda diskussioner med allt ifrån riksdagsledamöter till elever.

Vår huvuduppgift på plats i Almedalen var att bemanna Lärarnas Riksförbunds tält. Där drev vi kampanjen ”Avskaffa skollotteriet”. Det är en tydlig kampanj - skolan får inte vara ett lotteri. Det ska inte spela någon roll i vilken kommun du bor i, alla elever ska ha rätt till ett likvärdigt och kompensatoriskt skolväsende. Det kommer kräva ordentliga krafttag från statens sida, vilket mycket väl behövs. 

För en förstagångsbesökare som mig själv var Almedalsveckan en alldeles fantastisk upplevelse. Det sägs att veckan blir allt intensivare och större för varje år som går. Det märks då engagemanget var stort, trots det så kallade supervalåret förra året. Under hela veckan kunde vi välja och vraka på tusentals seminarier. Glädjande nog kan jag meddela att förra årets valfråga, skolan, fortfarande är het. Det märks tydligt att skolan engagerar, vilket vi ska ta tillvara på. Det betyder att vår röst är viktigare än någonsin förut. Att vara på plats när landets makthavare samlas i Visby är en ypperlig chans att driva våra frågor.

Två exempel på vår Almedalskampanj ser ni nedan. Helene Öberg, statssekreterare till utbildningsminister Gustav Fridolin, skriver att #lärarebehöver "Specialpedagogik för alla!"

Isak Skogstad, ståendes framför skollotterihjulet, tycker att #lärarebehöver "En statlig huvudman!"

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-12 13.38