Logga in

- Anpassa textstorlek +

Den centrala styrelsen för verksamhetsåret 2017/18

Under konventet som gick av stapeln den första helgen i mars valdes en ny central styrelse för föreningen. Efter tre intensiva dagar av diskussioner och beslutsfattande stod den nya styrelsen klar med konventets beslut i handen, redo att ta sig an uppgiften att verkställa konventets beslut och att kickstarta verksamhetsåret.

Till ny ordförande valdes ämneslärarstudenten Mimmi Rönnqvist från Umeå universitet. Vid sin sida har hon Julia Lundström, ämneslärarstudent vid Göteborgs universitet, som ny vice ordförande och Rasmus Lindström, som studerar till grundlärare F-3 vid Linnéuniversitetet i Kalmar, som ny kassör.

- Vi ser vilka brister som finns i våra utbildningar och vi vet vad som kan göras med över 20 000 medlemmar är vi en kraft att räkna med i skoldebatten. Fler måste börja på våra utbildningar och fler måste slutföra dem. Vi är LR och vi ska tillsammans arbeta för en bättre VFU på alla utbildningar, säger Mimmi Rönnqvist.

Den nya styrelsen består av helt nya ledamöter såväl som rutinerade medlemmar. Gabrielle Scherstein, ämneslärarstudent vid Lunds universitet, som suttit som ledamot i två tidigare styrelser, valdes till FS-adjungerad och kommer därmed att representera LR Stud i LR:s förbundsstyrelse. De nya ledamöterna är Jakob Lavröd (Teach for Swedens verksamhetsintegrerade ämneslärarprogram), Carl Lindén (civilingenjör- och lärarstudent vid KTH) och Sebastian Forsman (ämneslärarstudent vid Stockholms universitet) som kommer tillbaka till styrelsen efter ett år utomlands.

- Jag tycker det ska bli roligt att vara brobyggare mellan vår studerandeförening och moderförbundet Det är viktigt att vi har ett gott samarbete och att studerandefrågor genomsyrar hela förbundet, säger Gabrielle Scherstein.

Till styrelsen valdes även två suppleanter som kommer vara inbjudna att delta vid alla möten. Simon Fagerlund, ämneslärarstudent vid Uppsala universitet, och Karolina Hansson som studerar till grundlärare 4–6 vid Högskolan Kristianstad.

- Jag är glad och ödmjuk inför min roll som suppleant i den centrala styrelsen. Jag ser framför allt fram emot att arbeta med verksamhetsårets fokusfrågor, säger Simon Fagerlund.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Mimmi Rönnqvist

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-20 14.55

Ansvarig redaktör för sidan: Redaktionen