Logga in

- Anpassa textstorlek +

Fackens roll i det globaliserade samhället - exklusiv föreläsning för dig som lärar- eller studie och yrkesvägledarstudent

Vad har klädarbetares rättigheter på Sri Lanka att göra med dig som lärarstudent? Mycket mer än du tror. Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening presenterar i vår föreläsaren Joel Lindefors som har arbetat som PR-ansvarig på Nudie Jeans och med fackliga rättigheter i utvecklingsländer, lett nätverket Rena Kläder, varit utsedd till årets folkbildare, startat kommunikationsbyrån Futerra Sustainability Communications och skriver om mode i tidningen Camino.
Joel Lindefors

Joel Lindefors

Joel Lindefors kommer att besöka Göteborg (1/2), Umeå (24/2), Kalmar (24/3) och Falun (7/4) för att berätta varför det är så viktigt att engagera sig i facket - även för dig som student. Föreläsningen "Fackens roll i det globaliserade samhället" syftar till att öka lärar- och studie- och yrkesvägledarstudenters intresse för facklig verksamhet samtidigt som den vill ge ökad förståelse för fackens betydelse i dagens samhälle.

Tid och plats för respektive besök kommer att anslås i kalendariet. Missa inte detta!

Citerat från Joels senaste föreläsningar:


"Ingen löntagare i Sverige tjänar på att någon löntagare får det sämre någon annanstans i världen."

"Ett land utan fackföreningar, hur skulle det se ut?"

"Internationellt — vilka skillnader kan man se mellan länder där organiseringsgraden är hög respektive låg när det gäller anställdas rättigheter, trygghet och löner?"

"Klädindustrin som exempel — Globala multinationella företag - Mänskliga rättigheter."

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2014-01-16 09.11