Logga in

- Anpassa textstorlek +

Favorit i repris: Sommarhäng i Stockholm

Solen skiner, fåglarna kvittrar och vårterminen börjar närma sig sitt slut och det kan bara betyda en sak: LR Stud Stockholm dukar upp för ännu ett sommarhäng!

Under eftermiddagen den 27:e maj var det alltså dags för sommarhäng igen, ett evenemang där alla lärar- och SYVstudenter i Stockholm var inbjudna för att träffa andra lärarstudenter, lyssna på förbundsordförande Bosse Jansson tala om LR och LR Stud eller bara hänga, spela kubb och prata skolpolitik med oss. Rockdoktrinen var dessutom på plats och spelade musik live mitt ute på Frescatis gräsmatta.

Bosse Jansson höll ett tal inför en stor samling lärarstudenter där han bland annat talade om vikten av internationellt samarbete oss lärare och fackförbund emellan för att möta den hårda och ibland livsfarliga verklighet som lärare i fattiga länder lever i. Bosse fortsatte med att belysa betydelsen av LRs kärnfrågor, såsom ett statligt huvudmannaskap, värdiga lärarlöner och en dimensionering av lärarutbildningarna. LR Studs arbete för att LR i framtiden även skall representera förskollärare var ett ämne som togs upp och vi vill återigen tacka Bosse för vårt stöd i denna viktiga fråga, och vi i LR Stud Stockholm tackar dessutom för att Bosse ville hänga med oss. Talet genererade intresse, engagemang och inspiration bland åhörarna.

Vi vill gratulera vinnarna av våra två tävlingar: tipsrundan och Instagramtävlingen. Vinnarna av tipsrundan kan ni se nedan och de tre vinnarna fick dela på en prima LR Stud-ryggsäck. Vinnaren av Instagramtävlingen vann ett signerat exemplar av Per Kornhalls läsvärda bok Barnexperimentet. Vi i LR Stud Stockholm ser alla deltagare som vinnare efter detta sommarhäng och tar nu välbehövligt sommarlov men återkommer med bland annat ett hösthäng nu till hösten, vi ses då!


Slutligen vill vi tacka Lärarstudenternas klubbmästeri (LäS KM) och Stockholms universitets studentkår (SUS) för ett gott samarbete.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-08 19.35