Logga in

- Anpassa textstorlek +

Första LR-aktiviteten en ögonöppnare

Ett aktivt medlemskap i studerandeföreningen kan ta flera olika riktningar och börja på helt olika vis.

Michaela Hannu åkte på sin första engagerad-kurs i samband med att det nu gällande löneavtalet undertecknades förra hösten. För Anders Lönroth började det med att han följde med LR Stud till Almedalen 2010. Och han är fortfarande fast!

- Det var verkligen: wow! Jag kände direkt att det studerandefackliga var något som jag skulle tycka var något för mig. Sen är det så fantastiskt också, för det är alltid lite olika frågor för varje år som är de viktigaste, så det kan verkligen aldrig bli långtråkigt. Det finns så att säga en naturlig variation i de frågorna som vi driver, både på central nivå och på lokal nivå.

Michaela behövde däremot inte åka båt för att få upp ögonen för studerandeföreningen. Istället var det engageradkursen under hösten 2012 som gjorde att hon senare bestämde sig för att kandidera både till den centrala styrelsen och till Linköpings lokalförening.

-Jag kommer från en lärarfamilj, så läraryrket har på sätt och vis alltid varit lockande för mig. Och i samband med huvudöverenskommelsen (HÖK) så blev det väldigt ”hands on” och konkret vilka frågor som var de absolut hetaste för mig. Det gjorde också att jag ganska snabbt kunde ta ställning till att LR var facket för mig, eftersom det var här jag kände att mina viktigaste frågor också var viktiga för de som redan engagerat sig.

I den centrala styrelsen sitter Anders för tillfället på en post som heter FS-adjungerad. Det innebär att han är LR Studs representant på möten med förbundsstyrelsen, LR:s motsvarighet till centrala styrelsen.

-För mig är det riktigt häftigt att vara FS-adjungerad och även om det är ett väldigt stort ansvar så är jag också fruktansvärt stolt över att representera omkring en femtedel av LR:s totala medlemsantal.

Michaela, som är ledamot, fokuserar däremot mer på arbetet med rekrytering.

-Ja, det blev ju ganska många timmar på tåg runt omkring i landet där i augusti-september när alla lärarutbildningar hade upprop. Alla i centrala styrelsen var ju förvisso på något upprop och hjälpte till med rekryteringen. Men min uppgift var att så att säga hålla i trådarna och jag var också LR Studs representant både när vi planerade och när vi nu utvärderar hur rekryteringen gick i år.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2014-01-16 09.11