Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lärarnas Riksförbund var på Pride

Det är ett genuint engagemang som visar sig när Lärarnas Riksförbund för tredje året i rad storsatsar på sitt deltagande under Stockholm Pride.

– Jag är stolt över förbundets deltagande med både seminarium, tält och paradekipage. Det är dessutom så att engagemang sprider sig som ringar på vattnet, i år hade Sacoförbunden ett gemensamt tält, säger Freddy Grip, ordförande för Lärarnas Riksförbunds studerandeförening.

Lärarnas Riksförbund och Akademikerförbundet SSR är de Sacoförbund som har gått i spetsen för att hela federationer mer aktivt ska verka för HBTQ-frågorna. Detta har gett utdelning. I år samlades hela ”Sacofamiljen” i ett stort tält inne på Pride-området där besökarna kunde spela spelet om gymnasieskolan, använda Saco lönesök eller bara ta en kaffe och hänga. Det är viktigt att frågorna belyses på bred front.

Men det är inte bara brett som frågorna ska behandlas utan under Pride behandlas frågorna med fördel även mer djupgående. Lärarnas Riksförbund släppte därför rapporten ”Om Sexuell orientering och identitetskap i skolan”, en rapport som slår fast att vi går i rätt riktning men vi har fortfarande mycket kvar att göra. Rapporten behandlades på ett seminarium med deltagarna Freddy Grip, ordförande Lärarnas Riksförbunds studerandeförening, Barbro Westerholm, före detta riksdagsledamot, Ingela Fondin, vice ordförande Sveriges Skolledarförbund, och Camille Trombetti ordförande för demokratiska utskottet på Södra Latins gymnasium.

Öppet klassrum med regnbågsgolv

Södra Latins Elevkår var också medverkande i Paraden. För andra året kunde paradåskådarna se det öppna klassrummet – klassrummet utan väggar, ”högt” i tak och med ett regnbågsgolv åka genom centrala Stockholm. Bakom kom glada dansande lärare och elever. Detta för att manifestera en skola med öppna klassrum, normkritiska förhållningssätt och där alla får plats.

– Alla verksamma aktörer vill till det öppna klassrummet. Det är bara att gå från ord till handling så gör vi det. Det kommer att bli verklighet även om det är en bit kvar, avslutar Freddy Grip.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-04 10.43