Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lina och Robert engagerar sig

I de senaste studentutskicken har flera av ledamöterna i den centrala styrelsen presenterats. När nu bara några veckor återstår för den styrelse som valdes förra året är det inte många som inte synts i utskicket. Nu är det Robert Ljungquists och Lina Westerlunds tur att komma till tals om varför de engagerade sig och vad de gjort i styrelsen under det senaste året.

Robert, i mitten, här på Saco Studentråds kongress.

Lina Westerlund fick sin första fackliga ögonöppnare under hösten 2012, då hon bestämde sig för att söka sig till ett fackligt engagemang.

Jag kom i kontakt med LR Stud Stockholm först via bokbordet och sen tog jag kontakt med lokalföreningsordföranden och fick reda på ett det skulle hållas en engageradkurs som jag då anmälde mig till. Då blev jag liksom fast, eller vad man ska säga, säger Lina.

Under detta år har Lina varit den i centrala styrelsen som har haft den mesta kontakten med lokalföreningarna. Vad är det som lockar med att jobba mycket med dem?
Det är för att LR Stud är lokalföreningarna, skulle det inte finnas några aktiva lokalföreningar så skulle det inte heller finnas någon central styrelse. Självklart tycker jag att det är jättekul att ha kontakt med många olika människor också, vilket var en utmaning i början eftersom studenthandläggaren på LR:s kansli också var ny. Vi fick båda testa oss fram i våra nya roller. 

Robert Ljungquist lockades till ett fackligt engagemang för att få en större förståelse för hur ett fack fungerar "på insidan”.
Oftast är det ju bara de politiska utspelen man möts av om man är medlem i ett fack och allra helst om man kanske inte är yrkesaktiv än. Men för mig är det viktigt att ta tillvara på chansen att påverka det jag kan även som student.

Du har under det senaste året suttit som kassör i centrala styrelsen, vad innebär det?
Det innebär att jag sköter bokföringen, håller koll på siffrorna och betalar ut anslag och äskanden till lokalföreningar. I det arbetet samarbetar jag också med kansliet för att få en kontinuitet i ekonomihanteringen. Dessutom sitter jag även i arbetsutskottet så jag är en av de tre, jämte ordförande och vice ordförande, som förbereder möteshelgerna.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-12 14.34