Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lokalföreningarna är hjärtat av organisationen

Inom LR Stud finns det många engagerade personer och de allra flesta hittar vi på lokal nivå. Malin Einarsson, Linköping, har varit engagerad under nästan hela sin studietid i lokalföreningens styrelse.

Man har en begränsad tid att engagera sig i en studerandeförening. Första terminen är allt nytt, andra terminen har man precis hunnit vänja sig, tredje terminen. Plötsligt står man där och ska ta examen och undrar vart tiden tog vägen. En som tog tillfället i akt redan under sitt andra utbildningsår är Malin Einarsson i Linköping som varit på fyra konvent med LR Stud och suttit i lokalföreningens styrelse i tre år, varav två år som ordförande.

Vad är roligast med att engagera sig i en lokalförening?

– Var ska jag börja någonstans, det finns så mycket roligt! Bland det roligaste är att det finns så otroligt mycket utrymme till att göra saker vid ens egna lärosäte, som att påverka eller att ordna föreläsningar eller workshops med kunskap som många studenter säger sig sakna  eller önskar få fördjupade kunskaper i. Dessutom träffar man många studenter genom att vara studentinformatör eller vid rekryteringen, som man annars kanske inte träffar på programmet, vilket är fantastiskt kul.

Vilken aktivitet/händelse minns du särskilt från åren du varit aktiv?

– När LR hade sin kongress 2012, vilket endast sker vart fjärde år, och jag hade fått äran att vara en av de 11 delegater som valts ut för att representera LR Stud. LR Stud har lika många mandatplatser som de största regionerna inom förbundet, vilket gjorde att jag då på riktigt förstod vilken betydelsefull roll vi som studenter har för förbundet. Det var otroligt att få vara med och påverka kommande år för LR!

Varför ska man engagera sig i lokalföreningen?

– Det är roligt, man lär sig fantastiskt mycket saker, det finns stort utrymme till att utforma verksamheten vid lärosätet på det sätt som man önskar (enligt stadgarna såklart!) och det är otroligt kul att sprida det arbete som LR gör. I alla organisationer är lokalföreningarna hjärtat och det är viktigt att informera och jobba för de människor som finns närmast oss. Det är därifrån vi får vår kraft och inspiration till att driva våra frågor.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2014-04-10 11.30