Logga in

- Anpassa textstorlek +

LR Stud nya styrelse

Under LR Studs konvent som gick av stapeln den första helgen i mars valdes en ny central styrelse för föreningen. Efter tre intensiva dagar av diskussioner och beslutsfattande stod den nya styrelsen klar med konventets beslut i handen, redo att ta sig an uppgiften att verkställa konventets beslut och att kickstarta verksamhetsåret.

Till ordförande valdes återigen ämneslärarstudenten Isak Skogstad, som efter ett år vid föreningens roder kunde styra upp arbetet på en gång. Vid sin sida har han vice ordförande Alexandra Alexandersson och föreningens nya kassör Sara Olsson, som båda två studerar ämneslärare mot gymnasiet.

Under den nya styrelsens första sammanträde på kansliet i Stockholm sattes arbetet igång direkt. Verksamhetsplanen målades upp och de nya styrelseledamöterna var ivriga att hugga tag i de uppgifter som de ansåg sig bäst lämpade för.

- Det kändes jättekul att komma igång och vi fick sätta tänderna i arbetet direkt med kurser och förberedelser. Den nya styrelsen är ett väldigt kreativt och engagerat gäng så jag tror på ett fantastiskt verksamhetsår, säger vice ordföranden Alexandra Alexandersson.

Den nya styrelsen består av helt nya ledamöter såväl som rutinerade medlemmar, exempelvis Robert Ljungquist som återigen valdes att representera LR Stud i LR:s förbundsstyrelse. En annan  rutinerad ledamot är Gabrielle Scherstein som i år tar över rollen som webbmaster för föreningen. De nya ledamöterna är Elias Hedengård, Mimmi Rönnqvist och Amalia Santesson, alla tre ämneslärare mot gymnasiet, samt Brita Stenström som studerar grundskollärare mot 4-6. Till styrelsen valdes även två suppleanter, Julia Lundström, ämneslärare mot högstadiet och Sofie Markstedt, grundskollärare mot f-3.

I de olika projektgrupperna börjades det på en gång planeras för sommarens deltagande i Stockholm Pride, den studerandefackliga kursen i Linköping samt förberedelser och utbildning inför höstrekryteringen. Fördelningen av rutinerade och nya ledamöter skapar en härlig dynamik som underlättar för ett effektivt arbete och ger många nya idéer.

- När jag som gröngöling tog min plats vid bordet på vårt första CS-möte var det självfallet med en viss nervositet. Men så fort vi drog igång med föredragslistan så släppte det. Styrelsen är ett riktigt supergäng och engagemanget smittar verkligen av. Nu har vi snart möte igen, den första april, följt av en studerandefacklig kurs veckan därpå. Full rulle men så himla roligt och givande, säger Elias Hedengård.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-16 10.38