Logga in

- Anpassa textstorlek +

LR Stud växer så det knakar

Efter en höst av aktivt arbete från både lokalföreningarna ute på lärosätena och den centrala styrelsen har nu LR Stud officiellt fler än 20 000 medlemmar. Det är inte endast medlemmarna som blivit fler på sistone, även nya lokalföreningar växer fram runtom i landet.

 

 

 

 

 

Grunden och styrkan bakom hela LR Studs arbete är våra medlemmar och vårt stora samt växande medlemsantal. Det är med denna grund som vi kan påverka vår nuvarande SYV- och lärarutbildning samt våra framtida yrken. Tillsammans arbetar vi för bland annat en nationell kunskapsskola, en dimensionerad lärarutbildning och en förhöjd status för SYV-are och lärare.

För att uppnå våra mål behöver vi aktiva och starka lokalföreningar ute på alla lärosäten för SYV- och lärarstudenter runtom i landet. Nyligen har en lokalförening startats i Karlstad och i Linköping kommer en ny lokalförening bildas inom kort.

Är du nyfiken på Karlstads lokalförening så hittar du mer information i intervjun nedan med LR Stud Karlstads ordförande Petra Grahn, lärarstudent inom ämnesprogrammet med inriktning gymnasieskolan med ämnena samhällskunskap och svenska:

Varför är du engagerad i LR Stud?

- Jag gick med i LR Stud eftersom jag länge tyckt att det är viktigt att engagera sig fackligt, när jag fick reda på att man kunde börja redan under sin utbildning blev jag intresserad. Det första centrala arrangemanget som jag deltog i var engageradkursen i Malmö hösten 2014 och efter den intressanta helgen var jag fast och besluten att engagera mig. Att få möjlighet att träffa engagerade lärarstudenter från hela Sverige och att kunna gå på kurser där man får kunskaper som ibland saknas i utbildningen är verkligen guld värt.

Varför valde du att starta en lokalförening?

- Dels för att jag tycker det är viktigt att vi finns representerade på universitetet under lärarstudenternas utbildning, men också för att jag tror man kan påverka utbildningen bäst på lokal nivå.

Varför ska man engagera sig i en lokalförening?

- De centrala arrangemangen är roliga och kunskapsgivande, men om man är engagerad i lokalföreningen kan man till exempel genomföra liknande saker och ha inflytande över vad som görs. Sen är det ju en bonus att det är väldigt roligt också!

Fick du det hjälp och stöd du behövde i bildandet av lokalföreningen?

- Ja! Jag tror inte att LR Stud Karlstad hade varit bildats om inte den centrala styrelsen hade varit så hjälpsamma med allt vad uppstarten innebar. Det var till exempel genom dem som jag fick kontakt med vår nuvarande kassör vilket möjliggjorde bildandet av föreningen.

Hur ser framtiden ut för LR Stud Karlstad?

- Den ser väldigt ljus ut, vi har en nystartad förening och en styrelse som är peppade på att göra LR Stud Karlstad så bra som möjligt.

Nu härnäst kommer vi stå i Gläntan i Karlstads universitet torsdagen den 12:e november. Där har vi en tävling där du som medlem kan sätta upp en post-it-lapp och tycka till om vad vi ska ha för aktiviteter. I slutet av dagen väljs ett förslag ut, du som skrivit det vinner ett pris samt att vi kommer förverkliga ditt förslag. Kom förbi, tävla eller ta en kopp kaffe och prata lite med oss i styrelsen. Jag hoppas vi ses på torsdag!

Ni hittar mer information om LR Stud Karlstad på deras föreningssida HÄR. Passa även på att gilla deras Facebooksida HÄR.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-09 10.44