Logga in

- Anpassa textstorlek +

Möte med utbildningsminister Gustav Fridolin

Under tisdagen träffade ordförande Isak Skogstad och kassör Lina Westerlund utbildningsminister Gustav Fridolin på Utbildningsdepartementet. LR Studs visionsdokument överlämnades och efterföljdes av en givande diskussion om svensk skola

Fridolin uppskattade visionsdokumentet och uppgav att han delade våra visioner. Att vi lyfte fram vikten av studie- och yrkesvägledarnas perspektiv uppskattades mycket av utbildningsministern. Vidare diskuterades den nationella samlingen för läraryrket samt hur vi gemensamt kan få en kontinuitet och fortskridande löneutveckling för lärarna. 

Lärarutbildningens kvalitet diskuterades och ministern klargjorde att de utlovade satsningarna på att få mer lärarledd tid i utbildningen fortfarande var aktuella. 

Ordförande Isak Skogstad kommenterar mötet: ”Det var ett mycket givande möte och jag är glad att utbildningsministern tog sig tid att träffa oss med kort varsel. Våra professioner och svensk skola behöver ordentliga satsningar framöver och Fridolin verkar vara beredd på att gå i bräschen för att återigen göra våra yrken attraktiva.”


Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2015-03-26 07.34