Logga in

- Anpassa textstorlek +

Normkritik i hög efterfrågan under Pride Stockholm

LR Studs lathund om normkritik var i hög efterfrågan under Prideveckan i Stockholm som avslutades med rekordstor parad.

För ett par veckor sedan var det Pride i huvudstaden. LR och LR Stud var på plats med regnbågsflaggan i topp och de nysläppta normkritiska lathundarna i handen. Hundratals, om inte tusentals besökte vårt tält där det pratades likabehandling, likvärdig skola, normkritik - och naturligtvis målades regnbågsnaglar. Våra programpunkter, transinkluderande retorik och panelsamtal om normkritiskt arbetssätt var båda välbesökta och uppskattade av Pridedeltagarna. Konkreta tips på lektioner och arbetssätt vad gäller normkritik verkade vara i hög efterfrågan - och LR Stud levererade. En tankeväckande normkritisk minilektion hölls även med besökare i Pride Ung Park, där deltagarna bland annat fick testa på att tolerera varandra.

Sammanlagt gick 976 av 1000 tryckta kompendium åt. Vill du också ha en kopia finns de naturligtvis att ladda ner digitalt. Till nästa år kommer kompendiet att revideras och vi mottager tacksamt alla eventuella förbättringsförslag!

LR Stud deltog också traditionsenligt i Prideparaden tillsammans med Sveriges Elevkårer under parollen Det öppna klassrummet. Vi i LR Stud tackar för det varma mottagandet i Stockholm under paraden med dess 500 000 åskådare och vi lovar att fortsatt driva kampen för en öppen och normkritisk skola, där alla elever och all personal känner sig välkomna och kan vara sig själva.

Happy Pride i efterskott allihopa!

Henrik, Jinnie och Jenny på plats i Pride Park!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-12 13.13