Logga in

- Anpassa textstorlek +

"Nu börjar arbetet på riktigt" - Här är LR Studs nya centrala styrelse!

På LR Studs konvent i februari valdes en ny central styrelse med ansvar att leda föreningens arbete med att föra ut våra ståndpunkter gällande lärar- och studie- och yrkesvägledarutbildningarna samt våra framtida yrken.

Den nyvalda centrala styrelsen på konventet i Göteborg

- Nu börjar arbetet på riktigt. Idéer har börjat formats, planer börjat utarbetats och artiklar börjat skrivas. Vi är riktigt taggade på att förvalta det förtroende konventet givit oss på bästa möjliga vis! säger Isak Skogstad, som studerar till gymnasielärare vid Högskolan i Jönköping och som vid konventet valdes till ny ordförande för LR Stud.

Till vice ordförande valdes Fredrik Stillerud, som bor i Örebro och studerar på distans vid Högskolan Dalarna, och till kassör Lina Westerlund, som bor och pluggar i Stockholm. Tillsammans med Isak utgör de arbetsutskottet i den centrala styrelsen.
- Det är mycket nytt för oss att sätta oss in i, men det är kul och det går undan när alla är så engagerade, säger Fredrik.

Studenternas nya representant i Lärarnas Riksförbunds förbundsstyrelse blev Robert Ljungquist. Robert är lärarstudent vid Göteborgs universitet och som efter att ha varit aktiv i föreningen och suttit i den centrala styrelsen tre år i rad nu, känner sig både trygg och förväntansfull inför det nya uppdraget.

De övriga fyra ledamöterna och de två suppleanterna som är helt nya i den centrala styrelsen, men varav många med en gedigen erfarenhet inom föreningen lokalt och med varierande intressen, skapar tillsammans en viktig dynamik inom styrelsen.
- Jinnie tog direkt rollen som ständig sekreterare, men hade inga problem att samtidigt själv komma med inlägg och ta på sig olika ansvar för saker under mötet, vilket ofta annars är vara svårt, berättar Lina utifrån styrelsens första möte. 
- Sebastian som brinner för rekrytering och har många nya idéer för hemsidan kom genast igång med det arbetet och Gabrielle tog engagerat på sig det övergripande ansvaret inför vårens studerandefackliga kurs tillsammans med Sara som fick ansvar över att boka in föreläsare. Julia, som är väldigt föreningsvan och företagsam, kom med kloka inlägg och eldade på arbetet, medan Erik med sina konstnärliga förmågor sprudlade av nya idéer. Och Jenny, som tyvärr var bortrest under första mötet, har kanske mer aktivt än någon deltagit i styrelsens diskussioner och i arbetet via våra kommunikationskanaler på nätet. 
- Så allt som allt bådar det verkligen gott inför det kommande verksamhetsåret! avslutar Lina.

Till ledamöter valdes alltså Jinnie Stork, som studerar till 4-6-lärare i Umeå, Jenny Lind, blivande 7-9-lärare från Göteborg, Sebastian Forsman, ämneslärarstudent från Stockholm, Gabrielle Scherstein, som pluggar till gymnasielärare i Helsingborg och Julia von Hellens, som studerar till studie- och yrkesvägledare i Stockholm. Till suppleanter valdes ämneslärarstudenterna Erik Malm från Örebro och Sara Olsson från Stockholm.

Kontaktuppgifter till den nya styrelsen finner du här


Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2015-03-13 08.25